Zobrazených 801–811 z 811 výsledkov

  • Windmill Sambal Brandal WM 200g

    Windmill Sambal Brandal WM 200g

    2.65

    Sambal Brandal WM

    Všeobecné informácie

    Sambal Brandal WM je tradičná indonézska chilli pasta, ktorá prináša autentickú chuť juhovýchodnej Ázie priamo do vašej kuchyne. Táto pikantná omáčka sa vyrába z čerstvých červených papričiek, cibule, cesnaku a ďalších aromatických ingrediencií, ktoré sa starostlivo miešajú, aby sa dosiahla dokonalá rovnováha chuti a pikantnosti.

    Pôvod a história

    Sambal je neoddeliteľnou súčasťou indonézskej kuchyne už po stáročia. Konkrétne Sambal Brandal pochádza z ostrova Jáva, kde je obľúbeným variantom mnohých druhov sambalu. Názov „Brandal“ odkazuje na jeho intenzívnu korenistosť a výraznú chuť. Tento výrobok verne zachováva tradičnú receptúru, ktorá sa dedí z generácie na generáciu.

    Zaujímavosti

    • Každá rodina v Indonézii má svoj vlastný recept na sambal.
    • Sambal Brandal sa považuje za jeden z najhorúcejších druhov sambalu.
    • Názov „Brandal“ v jávčine znamená „rebel“ alebo „bandita“, čo odkazuje na jeho odvážnu chuť.
    • V Indonézii sa sambal často pripravuje čerstvý tesne pred konzumáciou.

    Tipy na použitie

    Sambal Brandal WM je univerzálna omáčka, ktorá sa dá použiť na mnoho spôsobov:

    • Ako dip k vyprážaným jedlám alebo grilovanému mäsu
    • Na zvýraznenie chuti pridajte čajovú lyžičku do polievok alebo omáčok
    • Namažte si sendvič alebo hamburger, aby ste získali pikantnú chuť
    • Použitie ako marináda na mäso alebo ryby
    • Zmiešajte s majonézou a vytvorte pikantný dresing

    Otázky a odpovede

    Ako horúci je Sambal Brandal WM?

    Sambal Brandal WM sa považuje za veľmi horúci. Na stupnici horúčosti by sa dalo zaradiť medzi 7-8 z 10.

    Ako dlho vydrží otvorená nádoba?

    Po otvorení by sa mal Sambal Brandal WM spotrebovať do 1 mesiaca a skladovať v chladničke.

    Je tento výrobok vegánsky?

    Áno, Sambal Brandal WM je 100 % rastlinný výrobok a je vhodný pre vegánov.

    Zhrnutie

    Sambal Brandal WM je autentická indonézska chilli pasta, ktorá dodá vašim pokrmom intenzívnu chuť a pikantnosť. Vďaka dlhej histórii a tradícii je ideálnou voľbou pre milovníkov pikantných jedál a ázijskej kuchyne. Vďaka svojej univerzálnosti sa dá použiť v mnohých receptoch a dokáže oživiť aj tie najjednoduchšie jedlá. Ak hľadáte spôsob, ako obohatiť svoj jedálniček o výraznú chuť, Sambal Brandal WM je ideálnou voľbou.

    Návod na použitie

    Pikantná koreninová pasta vhodná do ázijských jedál alebo ako príloha k rôznym druhom mäsa a zeleniny. Táto tradičná indonézska špecialita dodá vašim pokrmom autentickú korenistú chuť a vôňu. Ideálne na marinovanie, namáčanie alebo priame ochutenie vyprážaných jedál. Obohatí vaše jedlá z kuracieho, hovädzieho a rybieho mäsa. Dobre sa kombinuje s ryžou a rezancami.

    Zloženie

    červené chilli papričky 63%, jemný hnedý cukor (cukor, karamel, cukrový sirup), smažená cibuľa (cibuľa, palmový olej, pšeničná múka), tamarind, cesnak, voda, modifikovaný škrob, krevety, regulátor kyslosti E260, konzervant E210, E211

    Alergia

    kôrovce, mäkkýše, pšenica

  • Windmill Sambal Manis WM 200g

    Windmill Sambal Manis WM 200g

    2.65

    Sambal Manis WM – sladká indonézska chilli omáčka

    Všeobecné informácie

    Sambal Manis WM je tradičná indonézska chilli omáčka s vyváženou kombináciou sladkej a pikantnej chuti. Táto univerzálna omáčka sa vyrába z kvalitných surovín vrátane čerstvých chilli papričiek, cukru, cesnaku a ďalších korenín. Je ideálny pre tých, ktorí hľadajú autentickú chuť juhovýchodnej Ázie s miernou mierou pikantnosti.

    Pôvod a história

    Sambal je neoddeliteľnou súčasťou indonézskej kuchyne už po stáročia. Sambal Manis, čo v preklade znamená „sladký sambal“, pochádza z ostrova Jáva. Tento variant sa vyvinul ako miernejšia alternatíva tradičného pikantného sambalu, aby vyhovoval širšiemu spektru chuťových preferencií. WM je skratka pre „Wijsman Makmur“, renomovaného indonézskeho výrobcu potravín s dlhoročnou tradíciou.

    Zaujímavosti

    • Každá rodina v Indonézii má často svoj vlastný recept na sambal.
    • Sambal Manis sa často používa ako dip na satay (grilované mäso na tyči).
    • V Indonézii sa hovorí, že jedlo bez sambalu je ako život bez lásky.
    • Na indonézskom súostroví existuje viac ako 300 variantov sambalu.

    Tipy na použitie

    Sambal Manis WM je univerzálna omáčka s mnohými spôsobmi použitia:

    • Dip na vyprážané alebo grilované jedlá
    • Súčasť marinád na mäso alebo tofu
    • Korenie do ázijských polievok a omáčok
    • Nátierka na sendviče alebo wrapy
    • Prísada do šalátových dresingov

    Otázky a odpovede

    Je Sambal Manis WM veľmi horúci?

    Nie, Sambal Manis má miernu úroveň pálivosti. Je sladší ako tradičný sambal, vďaka čomu je prístupnejší širšiemu publiku.

    Obsahuje Sambal Manis WM alergény?

    Tento výrobok môže obsahovať stopy sóje a pšenice. Vždy si pozorne prečítajte etiketu, aby ste získali aktuálne informácie o alergénoch.

    Ako dlho vydrží otvorená nádoba?

    Po otvorení uchovávajte v chladničke a spotrebujte do 4 týždňov, aby ste dosiahli najlepšiu chuť a kvalitu.

    Zhrnutie

    Sambal Manis WM je autentická indonézska chilli omáčka s vyváženou sladkou a pikantnou chuťou. Je skvelým doplnkom rôznych ázijských jedál a môže obohatiť aj západnú kuchyňu. Vďaka svojej univerzálnosti a miernej pikantnosti je ideálnou voľbou pre tých, ktorí chcú experimentovať s ázijskými chuťami bez extrémnej ostrosti. Vyskúšajte Sambal Manis WM a objavte nové chuťové obzory vo vašej kuchyni!

    Návod na použitie

    Pikantná koreninová pasta vhodná do ázijských jedál alebo ako príloha k rôznym druhom mäsa a zeleniny. Táto sladko-pálivá omáčka s jemne pikantnou chuťou obohatí vaše jedlá. Ideálne na marinovanie, ako dip alebo na ochutenie jedál z woku. Kuraťu, ryži a grilovanej zelenine dodá exotický nádych.

    Zloženie

    červené chilli papričky 55%, jemný hnedý cukor (cukor, karamel, cukrový sirup), soľ, smažená cibuľa (cibuľa, palmový olej, pšeničná múka), voda, melasa, modifikovaný škrob, krevety, cesnakový prášok, hydrolyzovaný sójový proteín, regulátor kyslosti E260, E270, konzervant E211

    Alergia

    kôrovce, mäkkýše, pšenica, sója

  • Yamamori Japonská omáčka Tonkatsu 220ml

    Yamamori Japonská omáčka Tonkatsu 220ml

    3.42

    Japonská omáčka Tonkatsu

    Všeobecné informácie

    Tonkatsu je tradičná japonská omáčka, ktorá sa používa najmä na zapekané a vyprážané jedlá. Má hustú konzistenciu a sladkú a korenistú chuť. Hlavnými zložkami sú zvyčajne paradajkový pretlak, jablkový pretlak, sójová omáčka, ocot a rôzne koreniny.

    Pôvod a história

    Omáčka Tonkatsu pochádza z obdobia Meidži (1868-1912), keď sa Japonsko otvorilo západným vplyvom. Názov „tonkatsu“ je zloženinou slov „ton“ (bravčové mäso) a „katsu“ (kotleta). Pôvodne vznikol ako príloha k bravčovému rezeňovi v japonskom štýle, ale postupne sa rozšíril aj na iné jedlá.

    Zaujímavosti

    • Omáčka Tonkatsu sa často označuje ako „japonský kečup“, pretože je všestranná a obľúbená.
    • V niektorých receptoch sa worcesterská omáčka používa ako tajná prísada na zvýraznenie chuti.
    • Existujú regionálne varianty omáčky s mierne odlišnou chuťou a zložením.

    Tipy na používanie

    • Obalené mäso: Ideálne s bravčovým, kuracím alebo rybím steakom.
    • Zelenina: výborná ako dip k tempure alebo vyprážaným zeleninovým plackám.
    • Sendvič: Použite ako nátierku na japonské sendviče katsu.
    • Šalátový dresing: zrieďte ho s trochou ryžového octu, aby ste získali ľahký šalátový dresing.

    Otázky a odpovede

    Je omáčka Tonkatsu pálivá?
    Nie, nie je to horúce. Má pomerne sladkú a korenistú chuť s mierne kyslastým nádychom.

    Ako dlho vydrží omáčka otvorená?
    Po otvorení vydrží v chladničke až 1 mesiac, ak je správne uzavretý.

    Je vhodný pre vegetariánov?
    Väčšina komerčných značiek je vegetariánska, ale vždy skontrolujte zloženie, či neobsahuje rybiu omáčku.

    Zhrnutie

    Japonská omáčka Tonkatsu je neodmysliteľnou súčasťou japonskej kuchyne. Vďaka svojej všestrannosti a jedinečnej chuti je obľúbený nielen v Japonsku, ale aj na celom svete. Či už ju použijete tradične s obaleným mäsom, alebo budete experimentovať s novými spôsobmi, omáčka Tonkatsu obohatí vaše kulinárske zážitky o autentickú japonskú chuť.

    Návod na použitie

    Najznámejšie použitie je v japonskom pokrme Tonkatsu, čo je bravčové filé vyprážané v trojitej vrstve poliate touto omáčkou. Omáčku Tonkatsu môžete použiť aj ako dip na zeleninu a ovocie.

    Zloženie

    vývar (cibuľa, cesnak, bobkový list, škorica, voda), trstinový cukor, paradajkový pretlak, destilovaný ocot, soľ, pomarančové pyré, sójová omáčka ( voda, sójové bôby, pšenica, soľ), modifikovaný tapiokový škrob, zázvor, farbivo E150c, zvýrazňovač chuti E621, sójový proteín, korenie ( tymián, šalvia, muškátový oriešok, zázvor, čierne korenie, červená paprika), zahusťovadlo E415

    Alergie

    sója, pšenica

  • Yamamori Japonská omáčka Tsuyu 220ml

    Yamamori Japonská omáčka Tsuyu 220ml

    3.81

    Japonská omáčka Tsuyu

    Všeobecné informácie

    Tsuyu je tradičná japonská omáčka s bohatou chuťou a všestranným využitím. Táto tmavá tekutina je základom japonskej kuchyne a je nevyhnutná pri príprave mnohých obľúbených jedál. Omáčka Tsuyu sa vyznačuje výraznou chuťou umami a jemnou slanosťou.

    Pôvod a história

    Omáčka Tsuyu má korene v období Edo (1603-1868), keď sa v Japonsku začali rozvíjať sofistikované kulinárske techniky. Pôvodne sa používal ako základ polievky soba, ale časom sa jeho použitie rozšírilo aj na iné jedlá. Názov „Tsuyu“ v japončine doslova znamená „rosa“ alebo „kvapka“, čo odkazuje na jeho jemnú, ale výraznú chuť.

    Zaujímavosti

    • Tsuyu sa často označuje ako „tekuté zlato“ japonskej kuchyne.
    • Tradičná výroba Tsuyu môže trvať až niekoľko dní.
    • V niektorých regiónoch Japonska sa Tsuyu používa aj ako dip k tempure.
    • Existujú rôzne varianty Tsuyu vrátane vegetariánskych verzií.

    Tipy na použitie

    1. Základ pre polievky

    Tsuyu používajte ako základ pre polievky soba alebo udon. Stačí ho zriediť vodou podľa chuti a pridať rezance a ďalšie prísady.

    2. Dip na tempuru

    Tsuya zrieďte vodou a používajte ju ako chutný dip na vyprážané pokrmy, najmä na tempuru.

    3. Ochucovanie jedál

    Malé množstvo Tsuyu pridajte do duseného mäsa, omáčok alebo marinád, aby ste zvýraznili chuť umami.

    4. Šalátový dresing

    Zmiešajte Tsuyu s olejom a octom a vytvorte jedinečný japonský šalátový dresing.

    Otázky a odpovede

    Je Tsuyu vhodný pre vegetariánov?

    Tradičné Tsuyu obsahuje rybí vývar, ale existujú aj vegetariánske varianty s hubami shiitake a morskými riasami.

    Ako dlho vydrží otvorená fľaša Tsuyu?

    Po otvorení vydrží Tsuyu v chladničke približne 1-2 mesiace.

    Môže Tsuyu nahradiť sójovú omáčku?

    Hoci majú podobnú farbu, Tsuyu má komplexnejšiu chuť a nie je taká slaná ako sójová omáčka. V niektorých receptoch sa môže použiť ako náhrada, ale výsledná chuť bude iná.

    Zhrnutie

    Japonská omáčka Tsuyu je neodmysliteľnou súčasťou japonskej kuchyne. Vďaka svojej bohatej histórii, všestrannému využitiu a jedinečnej chuti je skvelým doplnkom každej kuchyne. Či už ho použijete ako základ na polievky, dip alebo korenie, Tsuyu vám pomôže vytvoriť autentické japonské jedlá s minimálnym úsilím. Objavte čaro tejto tradičnej omáčky a obohaťte svoj kulinársky repertoár o nové chute a možnosti.

    Návod na použitie

    Používajte ho ako omáčku na namáčanie, marinádu alebo ako základ pre vývar na rezance a polievky. Toto tradičné japonské tekuté korenie sa vyrába z kvalitnej sójovej omáčky, dashi, mirinu a ďalších prírodných zložiek. Jeho lahodne vyvážená chuť umami dodá vašim pokrmom autentický japonský charakter. Ideálne na prípravu soba, udon alebo ramen.

    Zloženie

    sójová omáčka (voda, sójové bôby, pšenica, soľ), cukor, soľ, maltodextrín, alkohol, sójový proteín, zvýrazňovač chuti E621, E635, kvasnicový extrakt

    Alergia

    sója, pšenica

  • Yamamori Japonská worcesterová omáčka 220ml

    Yamamori Japonská worcesterová omáčka 220ml

    3.42

    Japonská worcestrová omáčka

    Všeobecné informácie

    Japonská worcestrová omáčka, známa aj ako Usutā sōsu, je obľúbenou prísadou v japonskej kuchyni. Táto tmavohnedá tekutina má výraznú chuť kombinujúcu sladké, kyslé a umami tóny. Na rozdiel od britského náprotivku je japonská verzia jemnejšia a menej pikantná.

    Pôvod a história

    Worcestrová omáčka bola do Japonska uvedená v 19. storočí počas obdobia Meidži. Miestni výrobcovia ho postupne prispôsobili japonským chuťovým preferenciám a vytvorili tak jedinečný japonský variant. Odvtedy sa stala neodmysliteľnou súčasťou mnohých tradičných i moderných japonských jedál.

    Zaujímavosti

    • V Japonsku je táto omáčka známa ako „Usutā sōsu“, čo je fonetický prepis anglického „Worcester sauce“.
    • Niektoré japonské značky vyrábajú túto omáčku už viac ako 100 rokov.
    • Japonská worcestrová omáčka je zvyčajne vegetariánska, na rozdiel od originálnej, ktorá obsahuje ančovičky.

    Tipy na použitie

    Táto univerzálna omáčka sa hodí do mnohých receptov:

    • Okonomiyaki – tradičná japonská „pizza“
    • Tonkatsu – vyprážané bravčové kotlety
    • Yakisoba – vyprážané rezance
    • Ako marináda na mäso alebo zeleninu
    • Prísada do omáčok a dipov

    Otázky a odpovede

    Je japonská worcestrová omáčka pikantná?

    Nie, japonská verzia je vo všeobecnosti jemnejšia a sladšia ako pôvodná britská worcestrová omáčka.

    Ako dlho vydrží otvorená fľaša?

    Pri správnom skladovaní v chladničke môže otvorená fľaša vydržať až jeden rok.

    Môžem ju použiť namiesto klasickej worcestrovej omáčky?

    Áno, ale nezabudnite, že chuť je trochu iná. Možno bude potrebné upraviť množstvá v recepte.

    Zhrnutie

    Japonská worcestrová omáčka je nepostrádateľnou zložkou japonskej kuchyne. Vďaka svojej jedinečnej chuti kombinujúcej sladkosť, kyslosť a umami je univerzálnou príchuťou vhodnou do širokej škály jedál. Táto omáčka vám pomôže dosiahnuť autentickú japonskú chuť, či už pripravujete tradičné japonské jedlá alebo experimentujete s fúznou kuchyňou.

    Návod na použitie

    Používajte ho ako marinádu na mäso, na dochutenie omáčok alebo na dochutenie grilovanej zeleniny. Táto všestranná omáčka sa výborne hodí aj na prípravu ázijských jedál, najmä na smaženie vo woku. Jeho mierne sladká chuť s vyváženou slanosťou dodáva rybám aj tofu osobitý charakter. Na dokonalé ochutenie stačí len niekoľko kvapiek.

    Zloženie

    cukor 22 %, destilovaný ocot 15 %, cibuľa 15 %, soľ, fruktózový sirup, paradajkový pretlak, mangový pretlak, korenie, zvýrazňovač chuti E621, zahusťovadlo ES415, farbivo E150c

    Alergia

    sója, pšenica

  • Yamamori Omáčka Okonomiyaki 220ml

    Yamamori Omáčka Okonomiyaki 220ml

    3.42

    Omáčka Okonomiyaki

    Všeobecné informácie

    Omáčka okonomiyaki je tradičná japonská omáčka, ktorá sa používa najmä na dochutenie obľúbeného pokrmu okonomiyaki. Táto hustá tmavohnedá omáčka má sladkú a slanú chuť s mierne pikantným nádychom. Jeho zloženie zvyčajne zahŕňa sójovú omáčku, paradajkový pretlak, cukor a rôzne koreniny.

    Pôvod a história

    Omáčka okonomiyaki pochádza z Japonska, konkrétne z oblasti Kansai. Jeho pôvod úzko súvisí s vývojom samotného pokrmu okonomiyaki, ktorý sa stal populárnym po druhej svetovej vojne. Názov „okonomiyaki“ možno voľne preložiť ako „smažte, čo máte radi“, čo odráža variabilitu tohto pokrmu a univerzálnosť omáčky.

    Zaujímavosti

    • Každý región v Japonsku má vlastnú variáciu omáčky okonomiyaki.
    • Táto omáčka sa často označuje ako „japonský kečup“, pretože je všestranná.
    • Niektoré tradičné recepty obsahujú až 20 rôznych prísad.

    Tipy na použitie

    Omáčka okonomiyaki je univerzálna a dá sa použiť na mnoho spôsobov:

    • Tradičné použitie: na okonomiyaki (japonská pizza alebo palacinka)
    • Ako dip k tempure alebo vyprážaným jedlám
    • Na grilované mäso alebo zeleninu
    • Ako prísada do marinád alebo dresingov

    Otázky a odpovede

    Je omáčka Okonomiyaki pikantná?

    Nie, tradičná omáčka Okonomiyaki nie je pálivá. Má pomerne sladkú a slanú chuť.

    Môžem ho použiť ako náhradu kečupu?

    Áno, mnoho ľudí používa omáčku Okonomiyaki ako zaujímavú alternatívu kečupu do rôznych jedál.

    Ako dlho vydrží otvorená fľaša?

    Po otvorení by sa omáčka mala spotrebovať do 1-2 mesiacov a mala by sa skladovať v chladničke.

    Zhrnutie

    Omáčka okonomiyaki je neodmysliteľnou súčasťou japonskej kuchyne. Vďaka svojej všestrannosti, jedinečnej chuti a jednoduchému použitiu je obľúbenou prísadou nielen do tradičných japonských jedál, ale aj do modernej fusion kuchyne. Či už ju použijete na okonomiyaki, alebo ako dip k vášmu obľúbenému jedlu, táto omáčka určite obohatí váš kulinársky zážitok.

    Návod na použitie

    Použite ho ako posýpku na japonské palacinky Okonomiyaki. Sladko-slaná omáčka s ovocným základom a bohatou chuťou.

    Zloženie

    vývar (cibuľa, cesnak, bobkový list, škorica, voda), fruktózový sirup, cukor, paradajkový pretlak, destilovaný ocot, soľ, mangové pyré, sójová omáčka (voda, sójové bôby, pšenica, soľ), rybia omáčka (rybí extrakt, soľ, cukor), voda, modifikovaný tapiokový škrob, zázvor, farbivo E150c, zvýrazňovač chuti E621, korenie ( tymián, šalvia, muškátový oriešok, zázvor, čierne korenie, červená paprika), zahusťovadlo E415, výťažok z ustríc ( maltodextrín, ustrice, soľ, cukor, zázvor)

    Alergia

    sója, pšenica, ryby, ustrice

  • Yamamori Omáčka Ponzu Shoyu 220ml

    Yamamori Omáčka Ponzu Shoyu 220ml

    3.42

    Ponzu Shoyu omáčka

    Všeobecné informácie

    Ponzu Shoyu je tradičné japonské korenie, ktoré spája intenzívnu chuť sójovej omáčky s osviežujúcou kyslosťou citrusových plodov. Táto univerzálna omáčka je neodmysliteľnou súčasťou japonskej kuchyne a ponúka dokonalú rovnováhu medzi slanou, kyslou a umami chuťou.

    Pôvod a história

    Omáčka ponzu má korene v japonskej kuchyni z obdobia Edo (1603-1868). Názov „ponzu“ pochádza z holandského slova „pons“, čo znamená „úder“. Pridaním slova „shoyu“ (sójová omáčka) vznikol názov tohto obľúbeného variantu. Tradične sa vyrába fermentáciou citrusovej šťavy, sójovej omáčky, mirinu a ďalších prísad.

    Zaujímavosti

    • Ponzu Shoyu sa často nazýva „japonská worcestrová omáčka“ vďaka svojej univerzálnosti.
    • V tradičných receptoch sa používajú vzácne japonské citrusové plody, ako je yuzu alebo sudachi.
    • Omáčka má nízky obsah kalórií a vďaka obsahu citrusových plodov je bohatá na antioxidanty.
    • V niektorých oblastiach Japonska sa Ponzu Shoyu používa ako alternatíva sójovej omáčky.

    Tipy na použitie

    Ponzu Shoyu je mimoriadne univerzálna omáčka, ktorú možno použiť na mnoho spôsobov:

    • Dip na tempuru, gyozu alebo sashimi
    • Marináda na mäso, ryby alebo tofu
    • Korenie do šalátových dresingov
    • Prísada do polievok a vývarov na zlepšenie chuti
    • Dochucovanie grilovaných jedál

    Otázky a odpovede

    Ako dlho vydrží otvorená fľaša Ponzu Shoyu?

    Pri správnom skladovaní v chladničke vydrží otvorená fľaša až 6 mesiacov.

    Je Ponzu Shoyu vhodné pre vegetariánov a vegánov?

    Áno, väčšina značiek Ponzu Shoyu je vhodná pre vegetariánov a vegánov. Vždy však skontrolujte zloženie na etikete.

    Čím môžem nahradiť Ponzu Shoya, ak ho nemám?

    Sójovú omáčku môžete zmiešať s citrónovou alebo limetkovou šťavou v pomere 3:1.

    Zhrnutie

    Omáčka Ponzu Shoyu je neodmysliteľnou súčasťou japonskej kuchyne. Jeho jedinečná kombinácia sójovej omáčky a citrusov ponúka dokonalú rovnováhu chutí, ktorá oživí širokú škálu jedál. Ponzu Shoyu vám pomôže vytvoriť autentické japonské jedlá v pohodlí domova, či už ho použijete ako dip, marinádu alebo korenie.

    Návod na použitie

    Tradičná japonská omáčka s vyváženou sladkokyslou a slanou chuťou. Kombinuje citrusovú sviežosť yuzu a citróna so sójovou omáčkou, čím vytvára jedinečný chuťový zážitok. Ideálny doplnok k rybám, morským plodom a ľahkým jedlám. Používajte ho ako marinádu, dresing alebo dip na sushi a šaláty. Skladujte na suchom mieste. Dodá jedlám osviežujúci nádych.

    Zloženie

    fruktózový sirup, limetková šťava 3%, alkohol, jablková šťava, trstinový cukor, zvýrazňovač chuti E621, regulátory kyslosti E330, E270, E260, hydrolyzovaný sójový proteín, zvýrazňovač chuti E640, E631, kvasnicový extrakt, pomarančová aróma, citrónová aróma

    Alergia

    sója

  • Yamamori Sezamový dresing 220ml

    Yamamori Sezamový dresing 220ml

    3.81

    Sezamový dresing

    Všeobecné informácie

    Sezamový dresing je chutná a univerzálna omáčka pochádzajúca z ázijskej kuchyne. Má krémovú konzistenciu a bohatú chuť, ktorá kombinuje jemnú sladkosť sezamu s miernou pikantnosťou. Tento dresing sa vyrába z kvalitných surovín vrátane sezamovej pasty (tahini), sójovej omáčky, ryžového octu a prírodných aróm.

    Pôvod a história

    Sezamový dresing má korene v tradičnej japonskej kuchyni, kde sa nazýva „goma dare“. Postupom času sa rozšíril do ďalších ázijských krajín a získal si popularitu po celom svete. V Japonsku sa už stáročia používa ako súčasť jedál šabu-šabu a ako dip k rôznym pokrmom.

    Zaujímavosti

    • Sezamové semienka, ktoré sú hlavnou zložkou dresingu, sa považujú za jednu z najstarších známych olejnatých semien na svete.
    • V tradičnej čínskej medicíne sú sezamové semená cenené pre svoje údajné liečivé vlastnosti.
    • Sezamový olej má vysoký obsah antioxidantov, ktoré môžu prispieť k celkovému zdraviu.

    Tipy na použitie

    Sezamový dresing sa dá použiť na mnoho spôsobov:

    • Ako dip na zeleninu alebo sushi
    • Ako šalátový dresing
    • Na ochutenie grilovaného mäsa alebo rýb
    • Ako súčasť marinády na tofu alebo tempeh
    • Na dochutenie ázijských rezancových jedál

    Otázky a odpovede

    Je sezamový dresing vhodný pre vegánov?

    Áno, väčšina sezamových dresingov je vhodná pre vegánov, pretože neobsahujú žiadne živočíšne produkty.

    Ako dlho vydrží otvorený sezamový dresing?

    Po otvorení by sa sezamový dresing mal spotrebovať do 1 až 2 mesiacov a mal by sa skladovať v chladničke.

    Obsahuje sezamový dresing alergény?

    Áno, obsahuje sezam, ktorý sa považuje za alergén. Niekedy môže obsahovať aj sóju.

    Zhrnutie

    Sezamový dresing je univerzálnym a chutným doplnkom ázijskej kuchyne. Vďaka svojej bohatej chuti a jednoduchému použitiu je vhodný na prípravu mnohých jedál a môže obohatiť vaše kulinárske experimenty. Je to skvelý spôsob, ako dodať jedálničku novú chuť a štruktúru, či už ako dip, poleva alebo súčasť zložitejších receptov.

    Návod na použitie

    Sezamový dresing je vhodný nielen na šaláty. Krémový dresing s bohatou chuťou praženého sezamu, mierne sladký s pikantným nádychom. Ideálny do ázijských zeleninových šalátov, ako dip na jarné závitky, na marinovanie mäsa alebo ochutenie cestovinových jedál. Pred použitím pretrepte. Po otvorení skladujte v chladničke a spotrebujte do 30 dní.

    Zloženie

    sójová omáčka (voda, sójové bôby, pšenica, soľ), soľ, destilovaný ocot, pražené sezamové semená 7%, sójový prášok (sójové bôby, maltóza), zvýrazňovač chuti E621 E635, regulátor kyslosti E330, modifikovaný tapiokový škrob, stabilizátor E415, tekutý extrakt, antioxidant E307

    Alergia

    sója, pšenica, sezam

  • Yuki & Love Koláčiky Mochi s náplňou Arašidová pasta 128g

    Yuki & Love Koláčiky Mochi s náplňou Arašidová pasta 128g

    3.81

    Mochi cookies s náplňou z arašidovej pasty

    Všeobecné informácie

    Koláčiky mochi s náplňou z arašidovej pasty sú tradičnou japonskou pochúťkou, ktorá kombinuje mäkké cesto mochi s krémovou arašidovou náplňou. Tieto jemné sušienky majú jedinečnú štruktúru– zvonka sú mäkké a pružné, vnútri majú lahodnú krémovú náplň.

    Pôvod a história

    Mochi má korene v japonskej kultúre, kde sa tradične vyrába z ryžového cesta. Pôvodne sa mochi spájalo s náboženskými obradmi a oslavami Nového roka. Moderná verzia s arašidovou náplňou je inovatívnym spojením tradičnej japonskej pochúťky a obľúbenej americkej ingrediencie.

    Zaujímavosti

    • Mochi sa tradične vyrába ručným mlátením ryže v drevených sudoch.
    • V Japonsku je príprave mochi venovaný špeciálny festival s názvom „Mochitsuki“.
    • Arašidová pasta je bohatým zdrojom bielkovín a zdravých tukov.

    Tipy na použitie

    Mochi cookies s arašidovou náplňou sú skvelé ako:

    • Rýchle občerstvenie na cestách
    • Doplnok k popoludňajšiemu čaju alebo káve
    • Sladké miesto po ázijskom obede alebo večeri
    • Neobvyklý dezert pre hostí

    Otázky a odpovede

    Ako dlho vydržia sušienky čerstvé?

    Pri správnom skladovaní na chladnom a suchom mieste vydržia sušienky čerstvé až 2 týždne.

    Sú koláčiky vhodné pre vegetariánov?

    Áno, tieto sušienky sú vhodné pre vegetariánov, neobsahujú žiadne živočíšne zložky.

    Môžem sušienky zmraziť?

    Sušienky mochi sa môžu zmraziť, ale môže to ovplyvniť ich štruktúru. Odporúčame konzumovať čerstvé, aby ste získali čo najlepší chuťový zážitok.

    Zhrnutie

    Koláčiky mochi s náplňou z arašidovej pasty sú dokonalým spojením japonskej tradície a modernej chuti. Sú ideálnou voľbou pre milovníkov ázijských sladkostí a pre tých, ktorí chcú vyskúšať niečo nové. Vďaka svojej jedinečnej štruktúre a chuti ponúkajú nezabudnuteľný gurmánsky zážitok, ktorý poteší vaše chuťové poháriky.

    Návod na použitie

    Ako netradičné občerstvenie k čaju alebo káve. Možno ho použiť aj ako netradičný a originálny darček. Tieto autentické japonské pochúťky z ryžového cesta majú mäkkú elastickú štruktúru s rôznymi príchuťami náplní. Ich jedinečná kombinácia sladkosti a jemnosti poteší každého milovníka ázijských špecialít.

    Zloženie

    maltóza, arašidová pasta 26,6 % (arašidy 88 %, cukor, palmový olej, emulgátor E471), lepkavá ryžová múka 11,3 %, cukor, modifikovaný tapiokový škrob, zemiakový škrob, konzervant E202, emulgátor E471, zahusťovadlo E415

    Alergia

    arašidy

  • Yuki & Love Koláčiky Mochi s náplňou Matcha čaj 128g

    Yuki & Love Koláčiky Mochi s náplňou Matcha čaj 128g

    3.81

    Mochi koláčiky s matcha čajovou náplňou

    Všeobecné informácie

    Koláčiky mochi s čajovou náplňou Matcha sú tradičnou japonskou pochúťkou, ktorá kombinuje jemné ryžové cesto s intenzívnou náplňou zeleného čaju Matcha. Tieto lahodné dezerty sú známe svojou jedinečnou štruktúrou a výraznou chuťou. Koláčiky mochi sa vyrábajú z lepkavej ryžovej múky, ktorá im dodáva charakteristickú pružnosť a mäkkosť.

    Pôvod a história

    Mochi má v Japonsku dlhú tradíciu, ktorá siaha až do obdobia Nara (710-794 n. l.). Pôvodne sa mochi považovalo za posvätné jedlo a bolo súčasťou náboženských obradov. Kombinácia s náplňou Matcha je modernejšou variáciou, ktorá spája tradičné mochi s obľúbeným japonským zeleným čajom. Čaj Matcha sa pôvodne používal pri čajových obradoch a postupne sa stal obľúbenou ingredienciou v japonskej kuchyni.

    Zaujímavosti

    • Mochi sa tradične vyrába počas novoročných osláv v procese nazývanom „mochitsuki“.
    • Matcha čaj je bohatý na antioxidanty a má mnoho zdravotných výhod.
    • V Japonsku existujú špecializované obchody s mochi, ktoré ponúkajú stovky rôznych príchutí.
    • Mochi sa často používa ako ozdoba zmrzlinových dezertov.

    Tipy na použitie

    Mochi koláčiky s čajovou náplňou Matcha sú skvelým doplnkom k čaju alebo káve. Môžete ich podávať ako:

    • Samostatný dezert po hlavnom jedle
    • Súčasť ázijského popoludňajšieho čaju
    • Originálna zmrzlinová ozdoba
    • Sladké občerstvenie počas dňa

    Otázky a odpovede

    Ako dlho vydrží mochi čerstvé?

    Pri správnom skladovaní v chladničke vydrží mochi čerstvé až 1 týždeň.

    Sú mochi koláče bezlepkové?

    Áno, tradičné mochi sa vyrábajú z ryžovej múky a sú prirodzene bezlepkové.

    Ako najlepšie konzumovať mochi?

    Mochi je najlepšie jesť pri izbovej teplote. Pred podávaním ich nechajte 10-15 minút odstáť mimo chladničky.

    Zhrnutie

    Koláčiky mochi s čajovou náplňou Matcha sú dokonalým spojením japonskej tradície a modernej gastronómie. Vďaka svojej jedinečnej štruktúre a intenzívnej chuti zeleného čaju sú obľúbeným dezertom medzi milovníkmi ázijskej kuchyne. Či už ich podávate ako sladkú bodku po jedle alebo ako súčasť popoludňajšieho čaju, tieto koláčiky prinesú autentický kúsok Japonska priamo na váš stôl.

    Návod na použitie

    Ako netradičné občerstvenie k čaju alebo káve. Možno ho použiť aj ako netradičný a originálny darček. Tieto autentické japonské pochúťky z ryžového cesta majú mäkkú elastickú štruktúru s rôznymi príchuťami náplní. Ich jedinečná kombinácia sladkosti a jemnosti poteší každého milovníka ázijských špecialít.

    Zloženie

    maltóza, matcha pasta 21,75 %, (fazuľa, maltóza, SÓJOVÝ olej, prášok zo zeleného čaju (matcha) 1,5 %, aróma), lepkavá ryžová múka 12,83 %, cukor, matcha prášok 6 %, zemiakový škrob, konzervant E202, emulgátor E471, zahusťovadlo E415

    Alergia

    sója

  • Yum Yum Instantná polievka s rezancami - kuracie 60g

    Yum Yum Instantná polievka s rezancami – kuracie 60g

    0.85

    Instantná rezancová polievka – kuracia

    Všeobecné informácie

    Táto instantná rezancová polievka s kuracou príchuťou je rýchlym a chutným riešením pre tých, ktorí hľadajú jednoduché a sýte jedlo. Obsahuje sušené rezance, korenie a koreniny, ktoré spolu vytvárajú bohatú kuraciu chuť. Stačí ju zaliať horúcou vodou a za pár minút máte hotové jedlo.

    Pôvod a história

    Instantné rezance vynašla v roku 1958 v Japonsku spoločnosť Momofuku Anda. Pôvodne vznikli ako rýchle a lacné jedlo v povojnovom období. Odvtedy sa rozšírili po celej Ázii a následne po celom svete, pričom kuracia príchuť sa stala jednou z najobľúbenejších variantov.

    Zaujímavosti

    • Instantné rezance sú po ryži druhou najkonzumovanejšou potravinou na svete.
    • V niektorých krajinách sa instantné rezance považujú za národné jedlo.
    • Na svete existuje viac ako 100 rôznych príchutí instantných rezancov.

    Tipy na používanie

    Hoci sú instantné rezance určené na rýchlu prípravu, môžete ich vylepšiť a urobiť z nich plnohodnotné jedlo:

    • Pridajte čerstvú zeleninu, napríklad jarnú cibuľku, kukuricu alebo hrášok.
    • Polievku obohaťte vareným vajíčkom alebo kúskami kuracieho mäsa.
    • Pre sviežejšiu chuť dochuťte čerstvým koriandrom alebo limetkou.
    • Pre extra chuť a textúru pridajte chilli olej alebo sezamový olej.

    Otázky a odpovede

    Ako dlho vydržia instantné rezance?

    Instantné rezance majú zvyčajne dlhú trvanlivosť, často niekoľko rokov, ak sa skladujú v suchu a pri izbovej teplote.

    Sú instantné rezance zdravé?

    Instantné rezance by sa mali konzumovať s mierou, pretože obsahujú veľké množstvo soli a nasýtených tukov. Pre vyváženejšie jedlo je dobré pridať čerstvé prísady.

    Môžem pripraviť instantné rezance v mikrovlnnej rúre?

    Áno, mnohé značky instantných rezancov sa dajú pripraviť v mikrovlnnej rúre. Vždy sa riaďte pokynmi uvedenými na obale.

    Zhrnutie

    Instantná rezancová polievka s kuracou príchuťou je rýchle a pohodlné jedlo s dlhou históriou a celosvetovou popularitou. Hoci je primárne určený na rýchlu prípravu, možno ho ľahko vylepšiť a prispôsobiť vlastným preferenciám. Je ideálnou voľbou pre zaneprázdnených ľudí, študentov alebo ako rýchle občerstvenie. Nezabudnite však, že by mal byť súčasťou vyváženej stravy a nie hlavným zdrojom výživy.

    Návod na použitie

    Obsah vrecka a aromatickú zmes zalejte 320 ml vriacej vody a nechajte 3 minúty odstáť. Môžete ho konzumovať ako polievku alebo hlavné jedlo (po zriedení prebytočného vývaru). Pokrm možno obohatiť pridaním varenej zeleniny, húb alebo mäsa podľa chuti. V takom prípade pridajte olejovú zložku až pred samotnou konzumáciou pokrmu.

    Zloženie

    pšeničná múka, palmový olej, E319, E320, tapiokový škrob, soľ, cukor, cesnak, batátová cibuľa, E621, E635, chilli, korenie, E500, E452, E451, E296, farbivo E150c, koriandrový prášok, aróma kuracie

    Alergie

    Obilniny obsahujúce lepok, Sója, Môže obsahovať stopy: kôrovcov, rýb, mlieka, zeleru, sezamu