Heuschen & Schrouff Bambusové špajle na špízy Satay 24cm

13.08

Bambusové špízy na špízy Satay

Všeobecné informácie

Bambusové špízy satay sú neodmysliteľnou súčasťou ázijskej kuchyne. Tieto špízy sú vyrobené z prírodného bambusu a sú ideálne na prípravu rôznych druhov špízov, najmä obľúbeného satay. Sú ľahké, odolné a ekologické, takže sú skvelou voľbou pre domácich kuchárov aj profesionálnych kuchárov.

Pôvod a história

Špízy satay pochádzajú z juhovýchodnej Ázie, najmä z Indonézie a Malajzie. Tradične sa používajú na prípravu rovnomenného pokrmu satay, ktorý pozostáva z marinovaného mäsa napichnutého na bambusové špajdle a grilovaného na horúcom uhlí. Tento spôsob prípravy jedál má stáročnú históriu a je dôležitou súčasťou kulinárskej kultúry mnohých ázijských krajín.

Zaujímavosti

  • Bambus, z ktorého sa špízy vyrábajú, je jednou z najrýchlejšie rastúcich rastlín na svete.
  • V niektorých ázijských kultúrach sa verí, že bambusové špajdle prinášajú šťastie a prosperitu.
  • Bambusové špajdle sú biologicky rozložiteľné, takže sú ekologickou alternatívou plastového príboru.

Tipy na používanie

Okrem tradičného satay sa bambusové špízy dajú použiť aj na:

  • Grilovanie zeleniny a ovocia
  • Príprava mäsových alebo rybích špízov
  • Podávanie kokteilových jednobalení
  • Výroba domácich lízaniek alebo cukrovej vaty

Otázky a odpovede

Sú bambusové špajdle vhodné na opätovné použitie?

Nie, bambusové špajdle sú z hygienických dôvodov určené na jedno použitie.

Ako správne namočiť bambusové špízy pred grilovaním?

Špízy pred použitím namočte asi na 30 minút do vody, aby sa počas grilovania nepripálili.

Sú bambusové špízy bezpečné na použitie v rúre?

Áno, ale odporúča sa ich vopred namočiť a nepoužívať ich pri veľmi vysokých teplotách.

Zhrnutie

Bambusové špízy satay sú všestranným a ekologickým kuchynským nástrojom s bohatou históriou v ázijskej kuchyni. Sú ideálne na prípravu tradičných satay špízov, ale ich využitie je oveľa širšie. S týmito špízmi môžete obohatiť svoj kulinársky repertoár a vniesť do svojho varenia nádych ázijskej kuchyne.

Návod na použitie

Bambusové špízy vhodné napríklad na indonézske jedlo satay (mäsové špízy s arašidovou omáčkou)

obsah balenia

bambusové špízy (1 balenie)

Materiál

bambusové drevo

Vernostný program - zbieraj body za každý nákup

  • Done Balíme s láskou
  • Done Ekologický prístup k baleniu
  • Done Dokonalá ochrana vášho nákupu
ZARUČENÁ BEZPEČNÁ PLATBA
  • Visa Card
  • MasterCard
Katalógové číslo: sambalshop-8717703610642 Kategórie: , ,

Popis

Bambusové špízy na špízy Satay

Všeobecné informácie

Bambusové špízy satay sú neodmysliteľnou súčasťou ázijskej kuchyne. Tieto špízy sú vyrobené z prírodného bambusu a sú ideálne na prípravu rôznych druhov špízov, najmä obľúbeného satay. Sú ľahké, odolné a ekologické, takže sú skvelou voľbou pre domácich kuchárov aj profesionálnych kuchárov.

Pôvod a história

Špízy satay pochádzajú z juhovýchodnej Ázie, najmä z Indonézie a Malajzie. Tradične sa používajú na prípravu rovnomenného pokrmu satay, ktorý pozostáva z marinovaného mäsa napichnutého na bambusové špajdle a grilovaného na horúcom uhlí. Tento spôsob prípravy jedál má stáročnú históriu a je dôležitou súčasťou kulinárskej kultúry mnohých ázijských krajín.

Zaujímavosti

  • Bambus, z ktorého sa špízy vyrábajú, je jednou z najrýchlejšie rastúcich rastlín na svete.
  • V niektorých ázijských kultúrach sa verí, že bambusové špajdle prinášajú šťastie a prosperitu.
  • Bambusové špajdle sú biologicky rozložiteľné, takže sú ekologickou alternatívou plastového príboru.

Tipy na používanie

Okrem tradičného satay sa bambusové špízy dajú použiť aj na:

  • Grilovanie zeleniny a ovocia
  • Príprava mäsových alebo rybích špízov
  • Podávanie kokteilových jednobalení
  • Výroba domácich lízaniek alebo cukrovej vaty

Otázky a odpovede

Sú bambusové špajdle vhodné na opätovné použitie?

Nie, bambusové špajdle sú z hygienických dôvodov určené na jedno použitie.

Ako správne namočiť bambusové špízy pred grilovaním?

Špízy pred použitím namočte asi na 30 minút do vody, aby sa počas grilovania nepripálili.

Sú bambusové špízy bezpečné na použitie v rúre?

Áno, ale odporúča sa ich vopred namočiť a nepoužívať ich pri veľmi vysokých teplotách.

Zhrnutie

Bambusové špízy satay sú všestranným a ekologickým kuchynským nástrojom s bohatou históriou v ázijskej kuchyni. Sú ideálne na prípravu tradičných satay špízov, ale ich využitie je oveľa širšie. S týmito špízmi môžete obohatiť svoj kulinársky repertoár a vniesť do svojho varenia nádych ázijskej kuchyne.

Návod na použitie

Bambusové špízy vhodné napríklad na indonézske jedlo satay (mäsové špízy s arašidovou omáčkou)

obsah balenia

bambusové špízy (1 balenie)

Materiál

bambusové drevo