Heuschen & Schrouff Bambusové špajle na špízy Satay 25cm

3.65

Bambusové špízy na špízy Satay

Všeobecné informácie

Bambusové špízy na satay sú základným nástrojom ázijskej kuchyne. Tieto špízy sú vyrobené z prírodného bambusu a sú ideálne na prípravu tradičných ázijských jedál, najmä obľúbeného mäsového špízu satay. Sú ľahké, odolné a šetrné k životnému prostrediu.

Pôvod a história

Špízy satay pochádzajú z juhovýchodnej Ázie, najmä z Indonézie a Malajzie. Názov „satay“ pochádza z indonézskeho slova „sate“, ktoré označuje pokrm z marinovaného mäsa napichnutého na špíz a grilovaného na ohni. Táto kuchárska technika je stará stovky rokov a je neoddeliteľnou súčasťou kulinárskej tradície regiónu.

Zaujímavosti

  • Bambus, z ktorého sa špízy vyrábajú, je jednou z najrýchlejšie rastúcich rastlín na svete.
  • V niektorých častiach Ázie sa verí, že jedlo pripravené na bambusových špajdliach má lepšiu chuť.
  • Špízy satay sa často používajú pri náboženských obradoch a festivaloch v juhovýchodnej Ázii.

Tipy na používanie

Príprava jedla:

  • Satay – tradičné grilované mäso na špajli
  • Yakitori – japonské kuracie špízy
  • Ovocné špízy na dezerty alebo koktaily
  • Vegetariánske tofu a zeleninové špízy

Iné použitia:

  • Dekorácia potravín
  • Pomôcka na pečenie (skúška prepečenia)
  • Príprava jednohubiek na večierok

Otázky a odpovede

Sú bambusové špajdle na jedno použitie?
Áno, bambusové špízy Satay sú určené na jedno použitie.

Ako pripraviť špízy pred použitím?
Špízy sa odporúča pred použitím namočiť na 30 minút do vody, aby sa počas grilovania nepripálili.

Sú bambusové špízy ekologické?
Áno, bambus je rýchlo obnoviteľný zdroj a špajdle sú plne biologicky rozložiteľné.

Zhrnutie

Bambusové špízy Satay sú univerzálnym a ekologickým nástrojom na prípravu rôznych ázijských jedál. Vďaka ich dlhej histórii a kultúrnemu významu sú nielen praktickým, ale aj autentickým doplnkom každej kuchyne. Či už pripravujete tradičný satay alebo experimentujete s novými receptami, tieto špízy vám pomôžu dosiahnuť pravú ázijskú chuť a prezentáciu.

Návod na použitie

Bambusové špízy vhodné napríklad na indonézske jedlo satay (mäsové špízy s arašidovou omáčkou)

obsah balenia

bambusové špízy (1 balenie)

Materiál

bambusové drevo

Vernostný program - zbieraj body za každý nákup

  • Done Balíme s láskou
  • Done Ekologický prístup k baleniu
  • Done Dokonalá ochrana vášho nákupu
ZARUČENÁ BEZPEČNÁ PLATBA
  • Visa Card
  • MasterCard
Katalógové číslo: sambalshop-6928317771281 Kategórie: , ,

Popis

Bambusové špízy na špízy Satay

Všeobecné informácie

Bambusové špízy na satay sú základným nástrojom ázijskej kuchyne. Tieto špízy sú vyrobené z prírodného bambusu a sú ideálne na prípravu tradičných ázijských jedál, najmä obľúbeného mäsového špízu satay. Sú ľahké, odolné a šetrné k životnému prostrediu.

Pôvod a história

Špízy satay pochádzajú z juhovýchodnej Ázie, najmä z Indonézie a Malajzie. Názov „satay“ pochádza z indonézskeho slova „sate“, ktoré označuje pokrm z marinovaného mäsa napichnutého na špíz a grilovaného na ohni. Táto kuchárska technika je stará stovky rokov a je neoddeliteľnou súčasťou kulinárskej tradície regiónu.

Zaujímavosti

  • Bambus, z ktorého sa špízy vyrábajú, je jednou z najrýchlejšie rastúcich rastlín na svete.
  • V niektorých častiach Ázie sa verí, že jedlo pripravené na bambusových špajdliach má lepšiu chuť.
  • Špízy satay sa často používajú pri náboženských obradoch a festivaloch v juhovýchodnej Ázii.

Tipy na používanie

Príprava jedla:

  • Satay – tradičné grilované mäso na špajli
  • Yakitori – japonské kuracie špízy
  • Ovocné špízy na dezerty alebo koktaily
  • Vegetariánske tofu a zeleninové špízy

Iné použitia:

  • Dekorácia potravín
  • Pomôcka na pečenie (skúška prepečenia)
  • Príprava jednohubiek na večierok

Otázky a odpovede

Sú bambusové špajdle na jedno použitie?
Áno, bambusové špízy Satay sú určené na jedno použitie.

Ako pripraviť špízy pred použitím?
Špízy sa odporúča pred použitím namočiť na 30 minút do vody, aby sa počas grilovania nepripálili.

Sú bambusové špízy ekologické?
Áno, bambus je rýchlo obnoviteľný zdroj a špajdle sú plne biologicky rozložiteľné.

Zhrnutie

Bambusové špízy Satay sú univerzálnym a ekologickým nástrojom na prípravu rôznych ázijských jedál. Vďaka ich dlhej histórii a kultúrnemu významu sú nielen praktickým, ale aj autentickým doplnkom každej kuchyne. Či už pripravujete tradičný satay alebo experimentujete s novými receptami, tieto špízy vám pomôžu dosiahnuť pravú ázijskú chuť a prezentáciu.

Návod na použitie

Bambusové špízy vhodné napríklad na indonézske jedlo satay (mäsové špízy s arašidovou omáčkou)

obsah balenia

bambusové špízy (1 balenie)

Materiál

bambusové drevo