Healthy Boy Hubová sójová omáčka – kvalita A 700ml

6.73

Hubová sójová omáčka – kvalita A

Všeobecné informácie

Hubová sójová omáčka je lahodné ázijské korenie, ktoré kombinuje chuť tradičnej sójovej omáčky s bohatou hubovou príchuťou. Táto prvotriedna omáčka kvality A sa vyznačuje plnou chuťou a výrazným umami, vďaka čomu je neodmysliteľnou súčasťou mnohých ázijských kuchýň.

Pôvod a história

Hubová sójová omáčka má korene v čínskej kuchyni, kde sa vyvinula ako variant klasickej sójovej omáčky. Pôvodne sa vyrábala fermentáciou sójových bôbov s pridaním húb shiitake. Postupom času sa jej popularita rozšírila do ďalších ázijských krajín, najmä do Japonska, Kórey a Vietnamu, kde sa stala obľúbenou prísadou do miestnych jedál.

Zaujímavosti

  • Hubová sójová omáčka obsahuje menej soli ako bežná sójová omáčka.
  • Vďaka obsahu húb je bohatým zdrojom vitamínu D.
  • V niektorých regiónoch sa vyrábajú aj varianty s inými druhmi húb, napríklad s hubami enoki.
  • Tmavá farba omáčky je výsledkom dlhého procesu fermentácie.

Tipy na použitie

V kuchyni

  • Marinády na mäso – ideálne na hovädzie, bravčové a hydinové mäso
  • Ochucovanie zeleninových jedál, najmä húb a listovej zeleniny
  • Príprava ázijských polievok a vývarov
  • Dochucovanie jedál z ryže a rezancov
  • Ako súčasť dipov a dresingov

Odporúčané kombinácie

  • S cesnakom a zázvorom pre výraznú ázijskú chuť
  • S ryžovým octom pre vyváženú sladkokyslú chuť
  • S chilli pre pikantný nádych

Otázky a odpovede

Je hubová sójová omáčka vhodná pre vegetariánov?

Áno, väčšina hubových sójových omáčok je čisto rastlinného pôvodu a je vhodná pre vegetariánov a vegánov.

Ako dlho vydrží otvorená fľaša?

Po otvorení vydrží v chladničke až 6 mesiacov. Vždy skontrolujte dátum exspirácie na obale.

Obsahuje táto omáčka lepok?

Väčšina sójových omáčok obsahuje lepok, pretože sa vyrába z pšenice. Existujú však aj bezlepkové možnosti.

Zhrnutie

Kvalitná hubová sójová omáčka je pre milovníkov ázijskej kuchyne nevyhnutnou ingredienciou. Vďaka svojej bohatej chuti a všestrannému využitiu je skvelým pomocníkom pri príprave autentických ázijských jedál a pri experimentovaní s fúznou kuchyňou. Vďaka svojej kvalite a výraznej hubovej aróme povýši každé jedlo na novú úroveň.

Návod na použitie

Používa sa na ochutenie ázijských jedál. Vysokokvalitná sójová omáčka triedy A vo väčšom rodinnom balení obohatená o výťažky z húb shiitake. Jedlám dodáva bohatú chuť umami a charakteristickú hubovú arómu. Ideálny na prípravu vegetariánskych jedál, polievok, marinád a pokrmov z woku. Po otvorení skladujte v chladničke a spotrebujte do 3 mesiacov

Zloženie

voda, sója 25%, pšenica, soľ, cukor, hubový extrakt 1%, E621, E631, E627, E211, E150c, aróma

Alergia

sója, pšenica

Vernostný program - zbieraj body za každý nákup

  • Done Balíme s láskou
  • Done Ekologický prístup k baleniu
  • Done Dokonalá ochrana vášho nákupu
ZARUČENÁ BEZPEČNÁ PLATBA
  • Visa Card
  • MasterCard
Katalógové číslo: sambalshop-8850206010028 Kategórie: , , ,

Popis

Hubová sójová omáčka – kvalita A

Všeobecné informácie

Hubová sójová omáčka je lahodné ázijské korenie, ktoré kombinuje chuť tradičnej sójovej omáčky s bohatou hubovou príchuťou. Táto prvotriedna omáčka kvality A sa vyznačuje plnou chuťou a výrazným umami, vďaka čomu je neodmysliteľnou súčasťou mnohých ázijských kuchýň.

Pôvod a história

Hubová sójová omáčka má korene v čínskej kuchyni, kde sa vyvinula ako variant klasickej sójovej omáčky. Pôvodne sa vyrábala fermentáciou sójových bôbov s pridaním húb shiitake. Postupom času sa jej popularita rozšírila do ďalších ázijských krajín, najmä do Japonska, Kórey a Vietnamu, kde sa stala obľúbenou prísadou do miestnych jedál.

Zaujímavosti

  • Hubová sójová omáčka obsahuje menej soli ako bežná sójová omáčka.
  • Vďaka obsahu húb je bohatým zdrojom vitamínu D.
  • V niektorých regiónoch sa vyrábajú aj varianty s inými druhmi húb, napríklad s hubami enoki.
  • Tmavá farba omáčky je výsledkom dlhého procesu fermentácie.

Tipy na použitie

V kuchyni

  • Marinády na mäso – ideálne na hovädzie, bravčové a hydinové mäso
  • Ochucovanie zeleninových jedál, najmä húb a listovej zeleniny
  • Príprava ázijských polievok a vývarov
  • Dochucovanie jedál z ryže a rezancov
  • Ako súčasť dipov a dresingov

Odporúčané kombinácie

  • S cesnakom a zázvorom pre výraznú ázijskú chuť
  • S ryžovým octom pre vyváženú sladkokyslú chuť
  • S chilli pre pikantný nádych

Otázky a odpovede

Je hubová sójová omáčka vhodná pre vegetariánov?

Áno, väčšina hubových sójových omáčok je čisto rastlinného pôvodu a je vhodná pre vegetariánov a vegánov.

Ako dlho vydrží otvorená fľaša?

Po otvorení vydrží v chladničke až 6 mesiacov. Vždy skontrolujte dátum exspirácie na obale.

Obsahuje táto omáčka lepok?

Väčšina sójových omáčok obsahuje lepok, pretože sa vyrába z pšenice. Existujú však aj bezlepkové možnosti.

Zhrnutie

Kvalitná hubová sójová omáčka je pre milovníkov ázijskej kuchyne nevyhnutnou ingredienciou. Vďaka svojej bohatej chuti a všestrannému využitiu je skvelým pomocníkom pri príprave autentických ázijských jedál a pri experimentovaní s fúznou kuchyňou. Vďaka svojej kvalite a výraznej hubovej aróme povýši každé jedlo na novú úroveň.

Návod na použitie

Používa sa na ochutenie ázijských jedál. Vysokokvalitná sójová omáčka triedy A vo väčšom rodinnom balení obohatená o výťažky z húb shiitake. Jedlám dodáva bohatú chuť umami a charakteristickú hubovú arómu. Ideálny na prípravu vegetariánskych jedál, polievok, marinád a pokrmov z woku. Po otvorení skladujte v chladničke a spotrebujte do 3 mesiacov

Zloženie

voda, sója 25%, pšenica, soľ, cukor, hubový extrakt 1%, E621, E631, E627, E211, E150c, aróma

Alergia

sója, pšenica