Ayuko Japonské ryžové víno Mirin 150ml

2.65

Japonské ryžové víno Mirin

Všeobecné informácie

Mirin je sladké ryžové víno, ktoré sa používa v japonskej kuchyni. Má jemnú, sladkú chuť a nízky obsah alkoholu (14-20 %). Tento produkt je nevyhnutnou súčasťou mnohých tradičných japonských jedál a omáčok.

Pôvod a história

Mirin pochádza z obdobia Edo (1603-1868 ) v Japonsku. Pôvodne sa používal ako sladký alkoholický nápoj, ale postupne sa stal dôležitou ingredienciou v kuchyni. Názov „mirin“ znamená v japončine „sladké víno“.

Zaujímavosti

  • Mirin sa vyrába fermentáciou lepkavej ryže, ryžovej koji a šóču (japonskej pálenky)
  • Proces dozrievania trvá zvyčajne 2 mesiace až 3 roky
  • Existujú tri hlavné druhy mirinu: hon mirin, shio mirin a shin mirin
  • Mirin je bohatý na umami, ktoré zvýrazňuje chuť jedál

Tipy na používanie

Mirin sa často používa v:

  • Teriyaki omáčka – dodáva sladkosť a lesk
  • Jedlá z rýb – pomáha odstraňovať rybí zápach
  • Polievky a vývary – zjemňujú chuť
  • Marinády na mäso – dodáva jemnú sladkosť a lesk
  • Glazúry na pečené pokrmy

Otázky a odpovede

Ako dlho vydrží otvorená fľaša mirinu?

Otvorený mirin môžete skladovať v chladničke až 3 mesiace.

Existuje náhrada za mirin?

Áno, môžete použiť sladké sherry alebo ryžové víno zmiešané s cukrom v pomere 3:1.

Je mirin vhodný pre vegetariánov a vegánov?

Áno, mirin je vhodný pre vegetariánov a vegánov.

Zhrnutie

Japonské ryžové víno Mirin je kľúčovou zložkou japonskej kuchyne. Vďaka svojej sladkej chuti a schopnosti zvýrazniť umami dodáva jedlám jedinečnú chuť a lesk. Či už pripravujete omáčku teriyaki alebo experimentujete s ázijskou kuchyňou, mirin by nemal chýbať vo vašej kuchyni.

Návod na použitie

Japonské ryžové víno Mirin sa v kuchyni často používa na sladenie jedál, ako sú omáčky teriyaki, marinády a polievky. Pridávajte ho do jedál ku koncu varenia, aby ste im dodali jemnú sladkú chuť a lesk.

Zloženie

voda, cukor, ryžové víno (voda, ryža, alkohol), soľ, ryžový ocot (voda, jazmínová ryža)

Alergie

neobsahuje

Vernostný program - zbieraj body za každý nákup

  • Done Balíme s láskou
  • Done Ekologický prístup k baleniu
  • Done Dokonalá ochrana vášho nákupu
ZARUČENÁ BEZPEČNÁ PLATBA
  • Visa Card
  • MasterCard
Katalógové číslo: sambalshop-8720301107070 Kategórie: , ,

Popis

Japonské ryžové víno Mirin

Všeobecné informácie

Mirin je sladké ryžové víno, ktoré sa používa v japonskej kuchyni. Má jemnú, sladkú chuť a nízky obsah alkoholu (14-20 %). Tento produkt je nevyhnutnou súčasťou mnohých tradičných japonských jedál a omáčok.

Pôvod a história

Mirin pochádza z obdobia Edo (1603-1868 ) v Japonsku. Pôvodne sa používal ako sladký alkoholický nápoj, ale postupne sa stal dôležitou ingredienciou v kuchyni. Názov „mirin“ znamená v japončine „sladké víno“.

Zaujímavosti

  • Mirin sa vyrába fermentáciou lepkavej ryže, ryžovej koji a šóču (japonskej pálenky)
  • Proces dozrievania trvá zvyčajne 2 mesiace až 3 roky
  • Existujú tri hlavné druhy mirinu: hon mirin, shio mirin a shin mirin
  • Mirin je bohatý na umami, ktoré zvýrazňuje chuť jedál

Tipy na používanie

Mirin sa často používa v:

  • Teriyaki omáčka – dodáva sladkosť a lesk
  • Jedlá z rýb – pomáha odstraňovať rybí zápach
  • Polievky a vývary – zjemňujú chuť
  • Marinády na mäso – dodáva jemnú sladkosť a lesk
  • Glazúry na pečené pokrmy

Otázky a odpovede

Ako dlho vydrží otvorená fľaša mirinu?

Otvorený mirin môžete skladovať v chladničke až 3 mesiace.

Existuje náhrada za mirin?

Áno, môžete použiť sladké sherry alebo ryžové víno zmiešané s cukrom v pomere 3:1.

Je mirin vhodný pre vegetariánov a vegánov?

Áno, mirin je vhodný pre vegetariánov a vegánov.

Zhrnutie

Japonské ryžové víno Mirin je kľúčovou zložkou japonskej kuchyne. Vďaka svojej sladkej chuti a schopnosti zvýrazniť umami dodáva jedlám jedinečnú chuť a lesk. Či už pripravujete omáčku teriyaki alebo experimentujete s ázijskou kuchyňou, mirin by nemal chýbať vo vašej kuchyni.

Návod na použitie

Japonské ryžové víno Mirin sa v kuchyni často používa na sladenie jedál, ako sú omáčky teriyaki, marinády a polievky. Pridávajte ho do jedál ku koncu varenia, aby ste im dodali jemnú sladkú chuť a lesk.

Zloženie

voda, cukor, ryžové víno (voda, ryža, alkohol), soľ, ryžový ocot (voda, jazmínová ryža)

Alergie

neobsahuje