Spring Happiness Slamené huby – (kukmák pivničné) 425 g

2.50

Slamené huby – (pivničné huby)

Všeobecné informácie

Slamové huby, známe aj ako kukmak alebo enoki, sú obľúbenou ingredienciou v ázijskej kuchyni. Tieto tenké biele huby s malými hlavičkami majú jemnú chuť a chrumkavú štruktúru. Sú bohaté na živiny a majú nízky obsah kalórií, takže sú skvelou voľbou pre zdravé stravovanie.

Pôvod a história

Slamové huby pochádzajú z východnej Ázie, najmä z Japonska, Číny a Kórey. Ich pestovanie má dlhú tradíciu, ktorá siaha až do čias dynastie Tang (618-907 n. l.). Vo voľnej prírode rastú na kmeňoch čínskych brestov, ale na komerčné účely sa pestujú na pilinách alebo slame.

Zaujímavosti

  • V Japonsku sú známe ako „futu “ alebo „enokitake“.
  • Vo voľnej prírode rastúce slamové huby majú tmavšiu farbu a hrubší stonok ako pestované druhy.
  • V niektorých ázijských kultúrach sa považujú za symbol dlhovekosti.
  • Obsahujú veľké množstvo antioxidantov a vitamínov skupiny B.

Tipy na použitie

V kuchyni:

  • Polievky a vývary: pridávajte ich na konci varenia, aby zostali chrumkavé.
  • Šaláty: surové slamené huby dodajú šalátom zaujímavú štruktúru.
  • Stir-fry: ideálny na rýchle vyprážanie ázijských jedál.
  • Rolky a sushi: Použite ich ako náplň do jarných roliek alebo sushi.

Príprava:

Pred použitím huby opláchnite studenou vodou a odstráňte spodnú časť stopky. Môžu sa jesť surové alebo varené. Pri varení ich pridávajte až na konci, aby sa zachovala ich chrumkavosť.

Otázky a odpovede

Ako dlho zostanú slamené huby čerstvé?

V chladničke vydržia až týždeň, ak sú správne uložené v papierovom vrecku alebo priedušnom obale.

Sú slamené huby zdravé?

Áno, majú nízky obsah kalórií, sú bohaté na vlákninu a obsahujú dôležité vitamíny a minerály. Niektoré štúdie naznačujú, že môžu mať protirakovinové účinky.

Môžem ich zamraziť?

Áno, ale po rozmrazení môžu stratiť svoju chrumkavú štruktúru. Najlepšie je jesť ich čerstvé.

Zhrnutie

Slamené huby sú všestrannou a zdravou prísadou do mnohých jedál. Vďaka ich jemnej chuti a jedinečnej štruktúre sú obľúbenou voľbou v ázijskej kuchyni. Či už ich pridáte do polievky, šalátu alebo použijete ako prílohu, tieto huby dodajú vašim jedlám zaujímavý prvok a výživovú hodnotu.

Návod na použitie

Dôležitá súčasť ázijskej kuchyne, ktorá sa používa najmä v thajských a vietnamských receptoch. Tieto huby (pivničné huby) majú výraznú chuť a sú obľúbené pre svoju schopnosť absorbovať vôňu okolia. Ideálne na polievky, zmesi s mäsom a vegetariánske jedlá. Po otvorení skladujte v chladničke a spotrebujte do 3 dní.

Zloženie

slamené huby, voda, soľ

Alergia

neobsahuje

Vernostný program - zbieraj body za každý nákup

  • Done Balíme s láskou
  • Done Ekologický prístup k baleniu
  • Done Dokonalá ochrana vášho nákupu
ZARUČENÁ BEZPEČNÁ PLATBA
  • Visa Card
  • MasterCard
Katalógové číslo: sambalshop-8717703620405 Kategórie: , , ,

Popis

Slamené huby – (pivničné huby)

Všeobecné informácie

Slamové huby, známe aj ako kukmak alebo enoki, sú obľúbenou ingredienciou v ázijskej kuchyni. Tieto tenké biele huby s malými hlavičkami majú jemnú chuť a chrumkavú štruktúru. Sú bohaté na živiny a majú nízky obsah kalórií, takže sú skvelou voľbou pre zdravé stravovanie.

Pôvod a história

Slamové huby pochádzajú z východnej Ázie, najmä z Japonska, Číny a Kórey. Ich pestovanie má dlhú tradíciu, ktorá siaha až do čias dynastie Tang (618-907 n. l.). Vo voľnej prírode rastú na kmeňoch čínskych brestov, ale na komerčné účely sa pestujú na pilinách alebo slame.

Zaujímavosti

  • V Japonsku sú známe ako „futu “ alebo „enokitake“.
  • Vo voľnej prírode rastúce slamové huby majú tmavšiu farbu a hrubší stonok ako pestované druhy.
  • V niektorých ázijských kultúrach sa považujú za symbol dlhovekosti.
  • Obsahujú veľké množstvo antioxidantov a vitamínov skupiny B.

Tipy na použitie

V kuchyni:

  • Polievky a vývary: pridávajte ich na konci varenia, aby zostali chrumkavé.
  • Šaláty: surové slamené huby dodajú šalátom zaujímavú štruktúru.
  • Stir-fry: ideálny na rýchle vyprážanie ázijských jedál.
  • Rolky a sushi: Použite ich ako náplň do jarných roliek alebo sushi.

Príprava:

Pred použitím huby opláchnite studenou vodou a odstráňte spodnú časť stopky. Môžu sa jesť surové alebo varené. Pri varení ich pridávajte až na konci, aby sa zachovala ich chrumkavosť.

Otázky a odpovede

Ako dlho zostanú slamené huby čerstvé?

V chladničke vydržia až týždeň, ak sú správne uložené v papierovom vrecku alebo priedušnom obale.

Sú slamené huby zdravé?

Áno, majú nízky obsah kalórií, sú bohaté na vlákninu a obsahujú dôležité vitamíny a minerály. Niektoré štúdie naznačujú, že môžu mať protirakovinové účinky.

Môžem ich zamraziť?

Áno, ale po rozmrazení môžu stratiť svoju chrumkavú štruktúru. Najlepšie je jesť ich čerstvé.

Zhrnutie

Slamené huby sú všestrannou a zdravou prísadou do mnohých jedál. Vďaka ich jemnej chuti a jedinečnej štruktúre sú obľúbenou voľbou v ázijskej kuchyni. Či už ich pridáte do polievky, šalátu alebo použijete ako prílohu, tieto huby dodajú vašim jedlám zaujímavý prvok a výživovú hodnotu.

Návod na použitie

Dôležitá súčasť ázijskej kuchyne, ktorá sa používa najmä v thajských a vietnamských receptoch. Tieto huby (pivničné huby) majú výraznú chuť a sú obľúbené pre svoju schopnosť absorbovať vôňu okolia. Ideálne na polievky, zmesi s mäsom a vegetariánske jedlá. Po otvorení skladujte v chladničke a spotrebujte do 3 dní.

Zloženie

slamené huby, voda, soľ

Alergia

neobsahuje