Flying Goose Arašidová omáčka Satay 180g
3.42€
Arašidová omáčka Satay
Všeobecné informácie
Arašidová omáčka satay je chutná a všestranná prísada pochádzajúca z juhovýchodnej Ázie. Táto krémová omáčka má bohatú arašidovú chuť doplnenú exotickým korením a bylinkami. Je ideálny pre tých, ktorí chcú svojim jedlám dodať autentický ázijský nádych.
Pôvod a história
Omáčka satay má korene v indonézskej kuchyni, kde sa pôvodne používala ako dip k satay, t. j. grilovanému mäsu na tyči. Postupom času sa rozšíril aj do ďalších krajín juhovýchodnej Ázie, ako je Malajzia, Singapur a Thajsko, kde si každá krajina vytvorila vlastnú variantu.
Zaujímavosti
- Slovo „satay“ pochádza z jávskeho „sate“, čo znamená „kus“ alebo „kúsok“.
- V niektorých častiach Ázie sa arašidová omáčka považuje za afrodiziakum.
- Existuje mnoho regionálnych variácií, niektoré obsahujú kokosové mlieko alebo tamarind pre extra chuť.
Tipy na použitie
Omáčka satay je ideálna na:
- Grilované mäso – kuracie, hovädzie alebo bravčové
- Zeleninové šaláty ako dressing
- Vyprážaná ryža alebo rezance pre extra chuť
- Ako dip na jarné závitky alebo tempuru
- Marináda na tofu alebo tempeh
Otázky a odpovede
Je arašidová omáčka Satay pikantná?
Väčšina komerčných verzií nie je príliš pikantná, ale môže mať jemný nádych chilli. Ak máte radšej ostrejšiu chuť, môžete pridať vlastné chilli alebo štipľavú omáčku.
Ako dlho vydrží omáčka otvorená?
Po otvorení vydrží v chladničke až 3 mesiace. Vždy skontrolujte dátum exspirácie na obale.
Je vhodný pre vegánov?
Väčšina arašidových omáčok Satay je vhodná pre vegetariánov, ale nie vždy pre vegánov. Vždy skontrolujte, či v zložení nie je rybia omáčka alebo iné živočíšne produkty.
Zhrnutie
Arašidová omáčka satay je neodmysliteľnou súčasťou ázijskej kuchyne. Vďaka bohatej chuti a všestrannosti je obľúbenou ingredienciou milovníkov exotických chutí. Či už ho použijete ako dip, marinádu alebo súčasť hlavného jedla, určite dodá vášmu kulinárskemu zážitku autentický ázijský nádych.
Návod na použitieOmáčka vhodná na grilované mäso, ryžu alebo vyprážané rezance. Tradičná indonézska arašidová omáčka Satay s bohatou krémovou textúrou a pikantnou chuťou. Vyrobené z praženého arašidového masla, kokosu, tamarindu a exotického korenia. Ideálny ako dip na špízy satay alebo na prípravu autentických ázijských jedál. Po otvorení skladujte v chladničke. |
Zloženiekokosové mlieko, cukor, šalotka, sezamové semienka, arašidy, sójový olej, soľ, koriander, škorica, kurkuma, aníz, klinčeky |
Alergiaarašidy, sója, sezam |
Vernostný program - zbieraj body za každý nákup
- Balíme s láskou
- Ekologický prístup k baleniu
- Dokonalá ochrana vášho nákupu
Popis
Arašidová omáčka Satay
Všeobecné informácie
Arašidová omáčka satay je chutná a všestranná prísada pochádzajúca z juhovýchodnej Ázie. Táto krémová omáčka má bohatú arašidovú chuť doplnenú exotickým korením a bylinkami. Je ideálny pre tých, ktorí chcú svojim jedlám dodať autentický ázijský nádych.
Pôvod a história
Omáčka satay má korene v indonézskej kuchyni, kde sa pôvodne používala ako dip k satay, t. j. grilovanému mäsu na tyči. Postupom času sa rozšíril aj do ďalších krajín juhovýchodnej Ázie, ako je Malajzia, Singapur a Thajsko, kde si každá krajina vytvorila vlastnú variantu.
Zaujímavosti
- Slovo „satay“ pochádza z jávskeho „sate“, čo znamená „kus“ alebo „kúsok“.
- V niektorých častiach Ázie sa arašidová omáčka považuje za afrodiziakum.
- Existuje mnoho regionálnych variácií, niektoré obsahujú kokosové mlieko alebo tamarind pre extra chuť.
Tipy na použitie
Omáčka satay je ideálna na:
- Grilované mäso – kuracie, hovädzie alebo bravčové
- Zeleninové šaláty ako dressing
- Vyprážaná ryža alebo rezance pre extra chuť
- Ako dip na jarné závitky alebo tempuru
- Marináda na tofu alebo tempeh
Otázky a odpovede
Je arašidová omáčka Satay pikantná?
Väčšina komerčných verzií nie je príliš pikantná, ale môže mať jemný nádych chilli. Ak máte radšej ostrejšiu chuť, môžete pridať vlastné chilli alebo štipľavú omáčku.
Ako dlho vydrží omáčka otvorená?
Po otvorení vydrží v chladničke až 3 mesiace. Vždy skontrolujte dátum exspirácie na obale.
Je vhodný pre vegánov?
Väčšina arašidových omáčok Satay je vhodná pre vegetariánov, ale nie vždy pre vegánov. Vždy skontrolujte, či v zložení nie je rybia omáčka alebo iné živočíšne produkty.
Zhrnutie
Arašidová omáčka satay je neodmysliteľnou súčasťou ázijskej kuchyne. Vďaka bohatej chuti a všestrannosti je obľúbenou ingredienciou milovníkov exotických chutí. Či už ho použijete ako dip, marinádu alebo súčasť hlavného jedla, určite dodá vášmu kulinárskemu zážitku autentický ázijský nádych.
Návod na použitieOmáčka vhodná na grilované mäso, ryžu alebo vyprážané rezance. Tradičná indonézska arašidová omáčka Satay s bohatou krémovou textúrou a pikantnou chuťou. Vyrobené z praženého arašidového masla, kokosu, tamarindu a exotického korenia. Ideálny ako dip na špízy satay alebo na prípravu autentických ázijských jedál. Po otvorení skladujte v chladničke. |
Zloženiekokosové mlieko, cukor, šalotka, sezamové semienka, arašidy, sójový olej, soľ, koriander, škorica, kurkuma, aníz, klinčeky |
Alergiaarašidy, sója, sezam |