Asian Home Gourmet Teriyaki omáčka – hustá 168ml

3.27

Teriyaki omáčka – hustá

Všeobecné informácie

Teriyaki omáčka je obľúbená japonská omáčka s charakteristickou sladko-slanou chuťou. Tento hustý variant ponúka intenzívnejšiu chuť a lepšiu priľnavosť k jedlu. Hlavnými zložkami sú sójová omáčka, saké, mirin a cukor.

Pôvod a história

Slovo „teriyaki“ pochádza z japončiny, kde „teri“ znamená lesklý a „yaki“ znamená grilovaný alebo pečený. Táto technika varenia sa vyvinula v 17. storočí v Japonsku. Pôvodne sa omáčka teriyaki používala najmä na ryby, ale časom sa jej použitie rozšírilo aj na iné druhy mäsa a zeleniny.

Zaujímavosti

  • V Japonsku sa omáčka teriyaki často pripravuje čerstvá počas varenia.
  • Západné verzie omáčky teriyaki často obsahujú cesnak a zázvor, ktoré sa v tradičných japonských receptoch nenachádzajú.
  • Teriyaki nie je len omáčka, ale aj spôsob prípravy, pri ktorom sa prísady marinujú a potom sa grilujú alebo pečú.

Tipy na používanie

Teriyaki omáčka je skvelá s:

  • Marinovanie mäsa – kuracieho, hovädzieho, bravčového alebo rybieho
  • Príprava miešaných jedál so zeleninou a tofu
  • Ako dip k tempure alebo jarným závitkom
  • Korenie do misiek na ryžu alebo rezance
  • Glazovanie grilovaných potravín

Otázky a odpovede

Je omáčka teriyaki pálivá?

Nie, tradičná omáčka teriyaki nie je pálivá. Má pomerne sladkú a slanú chuť.

Ako dlho vydrží otvorená teriyaki omáčka?

Po otvorení vydrží v chladničke až 3 mesiace. Vždy skontrolujte dátum exspirácie na obale.

Môžem použiť teriyaki omáčku do vegetariánskych jedál?

Áno, teriyaki omáčka sa výborne hodí k tofu, tempehu a rôznej zelenine.

Zhrnutie

Hustá omáčka teriyaki je univerzálne korenie s bohatou históriou v japonskej kuchyni. Jeho jedinečná sladko-slaná chuť dodá vašim pokrmom autentický ázijský nádych. Či už ju použijete ako marinádu, omáčku na varenie alebo dip, omáčka teriyaki obohatí vaše kulinárske zážitky a prinesie do vašej kuchyne kúsok Japonska.

Návod na použitie

marinujte 550 g kuracieho mäsa v Teriyaki omáčke (15 minút v 3 polievkových lyžiciach Teriyaki omáčky). Kuracie mäso môžete grilovať alebo piecť v rúre do mäkka.

Zloženie

trstinový cukor, sójová omáčka (sójové bôby, pšenica, soľ, cukor), voda, glukózový sirup, ryžové víno (ryža, kvasnice, voda), modifikovaný tapiokový škrob, soľ, ocot, farbivo: E150c, zázvor

Alergie

sójové bôby, obilniny

Vernostný program - zbieraj body za každý nákup

  • Done Balíme s láskou
  • Done Ekologický prístup k baleniu
  • Done Dokonalá ochrana vášho nákupu
ZARUČENÁ BEZPEČNÁ PLATBA
  • Visa Card
  • MasterCard
Katalógové číslo: sambalshop-8886390235404 Kategórie: , , ,

Popis

Teriyaki omáčka – hustá

Všeobecné informácie

Teriyaki omáčka je obľúbená japonská omáčka s charakteristickou sladko-slanou chuťou. Tento hustý variant ponúka intenzívnejšiu chuť a lepšiu priľnavosť k jedlu. Hlavnými zložkami sú sójová omáčka, saké, mirin a cukor.

Pôvod a história

Slovo „teriyaki“ pochádza z japončiny, kde „teri“ znamená lesklý a „yaki“ znamená grilovaný alebo pečený. Táto technika varenia sa vyvinula v 17. storočí v Japonsku. Pôvodne sa omáčka teriyaki používala najmä na ryby, ale časom sa jej použitie rozšírilo aj na iné druhy mäsa a zeleniny.

Zaujímavosti

  • V Japonsku sa omáčka teriyaki často pripravuje čerstvá počas varenia.
  • Západné verzie omáčky teriyaki často obsahujú cesnak a zázvor, ktoré sa v tradičných japonských receptoch nenachádzajú.
  • Teriyaki nie je len omáčka, ale aj spôsob prípravy, pri ktorom sa prísady marinujú a potom sa grilujú alebo pečú.

Tipy na používanie

Teriyaki omáčka je skvelá s:

  • Marinovanie mäsa – kuracieho, hovädzieho, bravčového alebo rybieho
  • Príprava miešaných jedál so zeleninou a tofu
  • Ako dip k tempure alebo jarným závitkom
  • Korenie do misiek na ryžu alebo rezance
  • Glazovanie grilovaných potravín

Otázky a odpovede

Je omáčka teriyaki pálivá?

Nie, tradičná omáčka teriyaki nie je pálivá. Má pomerne sladkú a slanú chuť.

Ako dlho vydrží otvorená teriyaki omáčka?

Po otvorení vydrží v chladničke až 3 mesiace. Vždy skontrolujte dátum exspirácie na obale.

Môžem použiť teriyaki omáčku do vegetariánskych jedál?

Áno, teriyaki omáčka sa výborne hodí k tofu, tempehu a rôznej zelenine.

Zhrnutie

Hustá omáčka teriyaki je univerzálne korenie s bohatou históriou v japonskej kuchyni. Jeho jedinečná sladko-slaná chuť dodá vašim pokrmom autentický ázijský nádych. Či už ju použijete ako marinádu, omáčku na varenie alebo dip, omáčka teriyaki obohatí vaše kulinárske zážitky a prinesie do vašej kuchyne kúsok Japonska.

Návod na použitie

marinujte 550 g kuracieho mäsa v Teriyaki omáčke (15 minút v 3 polievkových lyžiciach Teriyaki omáčky). Kuracie mäso môžete grilovať alebo piecť v rúre do mäkka.

Zloženie

trstinový cukor, sójová omáčka (sójové bôby, pšenica, soľ, cukor), voda, glukózový sirup, ryžové víno (ryža, kvasnice, voda), modifikovaný tapiokový škrob, soľ, ocot, farbivo: E150c, zázvor

Alergie

sójové bôby, obilniny