Twin Elephants Rambután v sirupe 565g

4.96

Rambutan v sirupe

Všeobecné informácie

Rambutan v sirupe je exotický ovocný výrobok z juhovýchodnej Ázie. Ide o celé plody rambutanu, ktoré sú konzervované v jemnom sirupe. Rambutan je príbuzný liči a longanu, má charakteristickú červenú šupku pokrytú mäkkými tŕňmi. Dužina je priesvitná, biela, šťavnatá a má jemne sladkú chuť.

Pôvod a história

Rambutan pochádza z Malajzie a Indonézie, kde sa pestuje už stáročia. Jeho názov je odvodený od malajského slova „rambut“, čo znamená „vlasy“, a odkazuje na charakteristický vzhľad plodov. V 19. storočí sa pestovanie rambutanu rozšírilo do ďalších častí juhovýchodnej Ázie a v súčasnosti sa pestuje aj v niektorých častiach Afriky a Strednej Ameriky.

Zaujímavosti

  • Rambutan je bohatý na vitamín C a antioxidanty.
  • Strom rambután môže dosiahnuť výšku až 25 metrov.
  • V tradičnej medicíne sa kôra a listy rambutánu používajú na liečbu rôznych ochorení.
  • Existuje viac ako 200 odrôd rambutanu, ktoré sa líšia veľkosťou, farbou a chuťou.

Tipy na používanie

Rambutan v sirupe je všestranná pochúťka, ktorá sa dá použiť na mnoho spôsobov:

  • Priama konzumácia ako sladký dezert alebo občerstvenie.
  • Pridávajte do ovocných šalátov, aby ste získali exotický nádych.
  • Používa sa ako dekorácia na torty a iné dezerty.
  • Pridávajte do koktailov, aby ste získali zaujímavú chuť a vzhľad.
  • Na osviežujúci dezert ho skombinujte s jogurtom alebo zmrzlinou.

Otázky a odpovede

Ako dlho vydrží otvorená plechovka?

Po otvorení vydrží rambutan v sirupe v chladničke až 7 dní, ak sa uchováva v uzavretej nádobe.

Je rambután v sirupe vhodný pre vegánov?

Áno, rambutan v sirupe je zvyčajne vhodný pre vegánov, pretože obsahuje len ovocie a cukrový sirup.

Môže sa rambután v sirupe zmraziť?

Mrazenie sa neodporúča, pretože môže zmeniť štruktúru a chuť výrobku.

Zhrnutie

Rambutan v sirupe je lahodná exotická pochúťka, ktorá prináša chuť juhovýchodnej Ázie priamo k vám domov. Vďaka svojej všestrannosti a jedinečnej chuti je ideálny na experimentovanie v kuchyni aj na priamu konzumáciu. Vyskúšajte tento zaujímavý produkt a obohaťte svoj jedálniček o nový chuťový zážitok!

Návod na použitie

Dužina plodov rambutanu sa konzumuje čerstvá ako stolové ovocie a používa sa aj do rôznych ovocných šalátov, šerbetov, ryžových nákypov, želé a džemov. Používa sa na výrobu sirupov a ľahkých dezertov. Najmä v krajinách, kde sa rambután pestuje, sa dužina pridáva do sladkokyslých zmesí, podobne ako sa liči pridáva do mäsa. Jedlá potom získajú typickú exotickú chuť.

Zloženie

rambután, voda, cukor, regulátor kyslosti: kyselina citrónová

Alergie

neobsahuje

Vernostný program - zbieraj body za každý nákup

  • Done Balíme s láskou
  • Done Ekologický prístup k baleniu
  • Done Dokonalá ochrana vášho nákupu
ZARUČENÁ BEZPEČNÁ PLATBA
  • Visa Card
  • MasterCard
Katalógové číslo: sambalshop-8851011113263 Kategórie: , , ,

Popis

Rambutan v sirupe

Všeobecné informácie

Rambutan v sirupe je exotický ovocný výrobok z juhovýchodnej Ázie. Ide o celé plody rambutanu, ktoré sú konzervované v jemnom sirupe. Rambutan je príbuzný liči a longanu, má charakteristickú červenú šupku pokrytú mäkkými tŕňmi. Dužina je priesvitná, biela, šťavnatá a má jemne sladkú chuť.

Pôvod a história

Rambutan pochádza z Malajzie a Indonézie, kde sa pestuje už stáročia. Jeho názov je odvodený od malajského slova „rambut“, čo znamená „vlasy“, a odkazuje na charakteristický vzhľad plodov. V 19. storočí sa pestovanie rambutanu rozšírilo do ďalších častí juhovýchodnej Ázie a v súčasnosti sa pestuje aj v niektorých častiach Afriky a Strednej Ameriky.

Zaujímavosti

  • Rambutan je bohatý na vitamín C a antioxidanty.
  • Strom rambután môže dosiahnuť výšku až 25 metrov.
  • V tradičnej medicíne sa kôra a listy rambutánu používajú na liečbu rôznych ochorení.
  • Existuje viac ako 200 odrôd rambutanu, ktoré sa líšia veľkosťou, farbou a chuťou.

Tipy na používanie

Rambutan v sirupe je všestranná pochúťka, ktorá sa dá použiť na mnoho spôsobov:

  • Priama konzumácia ako sladký dezert alebo občerstvenie.
  • Pridávajte do ovocných šalátov, aby ste získali exotický nádych.
  • Používa sa ako dekorácia na torty a iné dezerty.
  • Pridávajte do koktailov, aby ste získali zaujímavú chuť a vzhľad.
  • Na osviežujúci dezert ho skombinujte s jogurtom alebo zmrzlinou.

Otázky a odpovede

Ako dlho vydrží otvorená plechovka?

Po otvorení vydrží rambutan v sirupe v chladničke až 7 dní, ak sa uchováva v uzavretej nádobe.

Je rambután v sirupe vhodný pre vegánov?

Áno, rambutan v sirupe je zvyčajne vhodný pre vegánov, pretože obsahuje len ovocie a cukrový sirup.

Môže sa rambután v sirupe zmraziť?

Mrazenie sa neodporúča, pretože môže zmeniť štruktúru a chuť výrobku.

Zhrnutie

Rambutan v sirupe je lahodná exotická pochúťka, ktorá prináša chuť juhovýchodnej Ázie priamo k vám domov. Vďaka svojej všestrannosti a jedinečnej chuti je ideálny na experimentovanie v kuchyni aj na priamu konzumáciu. Vyskúšajte tento zaujímavý produkt a obohaťte svoj jedálniček o nový chuťový zážitok!

Návod na použitie

Dužina plodov rambutanu sa konzumuje čerstvá ako stolové ovocie a používa sa aj do rôznych ovocných šalátov, šerbetov, ryžových nákypov, želé a džemov. Používa sa na výrobu sirupov a ľahkých dezertov. Najmä v krajinách, kde sa rambután pestuje, sa dužina pridáva do sladkokyslých zmesí, podobne ako sa liči pridáva do mäsa. Jedlá potom získajú typickú exotickú chuť.

Zloženie

rambután, voda, cukor, regulátor kyslosti: kyselina citrónová

Alergie

neobsahuje