O’Food Kórejská BBQ marináda Bulgogi na hovädzie mäso 500g

5.73

Kórejská BBQ marináda Bulgogi na hovädzie mäso

Všeobecné informácie

Kórejská BBQ marináda Bulgogi je tradičná kórejská omáčka určená predovšetkým na marinovanie hovädzieho mäsa. Táto sladko-slaná zmes dodáva mäsu nezameniteľnú chuť a vôňu. Marináda obsahuje sójovú omáčku, cukor, cesnak, sezamový olej a ďalšie typické kórejské prísady.

Pôvod a história

Bulgogi, čo v preklade znamená „ohnivé mäso“, má korene v dynastii Goguryeo (37 pred n. l. – 668 n. l.). Pôvodne to bolo jedlo nazývané maekjeok, ktoré sa pripravovalo z plátkov hovädzieho mäsa marinovaných v sójovej omáčke. Postupom času sa recept vyvinul a v modernej dobe sa bulgogi stalo jedným z najobľúbenejších kórejských jedál na celom svete.

Zaujímavosti

  • Bulgogi sa považuje za národné jedlo Južnej Kórey.
  • Tradičná príprava zahŕňa grilovanie mäsa na perforovaných panviciach priamo pri stole.
  • V roku 2011 ho CNN Travel zaradila medzi 50 najchutnejších jedál na svete.

Tipy na používanie

Bulgogi marináda sa dá použiť na mnoho spôsobov:

  • Klasické bulgogi: Hovädzie mäso nakrájané na tenké plátky sa marinuje 30 minút až 2 hodiny a potom sa griluje.
  • Bulgogi bowl: Grilované mäso podávané s ryžou, zeleninou a kimči.
  • Bulgogi burger: Ako náplň do burgeru použite marinované mäso.
  • Vegetariánska verzia: Pre bezmäsitú alternatívu marinujte tofu alebo huby.

Otázky a odpovede

Ako dlho sa má mäso marinovať?

Na dosiahnutie optimálneho výsledku odporúčame mäso marinovať aspoň 30 minút, ideálne však 2 až 4 hodiny. Marinovanie cez noc dodá mäsu ešte intenzívnejšiu chuť.

Je marináda Bulgogi pikantná?

Tradičná marináda Bulgogi nie je výrazne pikantná. Má skôr sladkú a slanú chuť s výraznou vôňou cesnaku a sezamu. Ak máte radšej ostrejšiu verziu, môžete pridať gochugaru (kórejské chilli vločky).

Dá sa marináda použiť aj na iné druhy mäsa?

Hoci je bulgogi marináda primárne určená na hovädzie mäso, možno ju úspešne použiť aj na bravčové, kuracie alebo jahňacie mäso. Výborne sa hodí aj na marinovanie tofu alebo zeleniny.

Zhrnutie

Kórejská BBQ marináda Bulgogi je neodmysliteľnou súčasťou kórejskej kuchyne. Vďaka svojej všestrannosti a jedinečnej chuti si našla cestu do kuchýň po celom svete. Či už pripravujete tradičné bulgogi, alebo experimentujete s novými receptami, táto marináda vám pomôže vytvoriť autentický kórejský kulinársky zážitok v pohodlí domova.

Návod na použitie

450 g mäsa marinujte v chladničke aspoň 30 minút, ale aj cez noc. Ideálne na hovädzie mäso, ale možno ho použiť aj na iné druhy mäsa. Pred použitím dobre pretrepte. Po otvorení skladujte v chladničke.

Zloženie

cukor, sójová omáčka ( voda, sójové bôby, pšenica, morská soľ, ryžový sirup, alkohol, zvýrazňovač chuti E631, E627, sladidlo E955 ), voda, soľ, kvasnicový extrakt, cesnak, alkohol, zázvor, čierne korenie, zvýrazňovač chuti E631, E627, modifikovaný kukuričný škrob, regulátor kyslosti E330, zahusťovadlo E415

Alergie

sója, lepok, pšenica

Vernostný program - zbieraj body za každý nákup

  • Done Balíme s láskou
  • Done Ekologický prístup k baleniu
  • Done Dokonalá ochrana vášho nákupu
ZARUČENÁ BEZPEČNÁ PLATBA
  • Visa Card
  • MasterCard
Katalógové číslo: sambalshop-8801052012452 Kategórie: , , ,

Popis

Kórejská BBQ marináda Bulgogi na hovädzie mäso

Všeobecné informácie

Kórejská BBQ marináda Bulgogi je tradičná kórejská omáčka určená predovšetkým na marinovanie hovädzieho mäsa. Táto sladko-slaná zmes dodáva mäsu nezameniteľnú chuť a vôňu. Marináda obsahuje sójovú omáčku, cukor, cesnak, sezamový olej a ďalšie typické kórejské prísady.

Pôvod a história

Bulgogi, čo v preklade znamená „ohnivé mäso“, má korene v dynastii Goguryeo (37 pred n. l. – 668 n. l.). Pôvodne to bolo jedlo nazývané maekjeok, ktoré sa pripravovalo z plátkov hovädzieho mäsa marinovaných v sójovej omáčke. Postupom času sa recept vyvinul a v modernej dobe sa bulgogi stalo jedným z najobľúbenejších kórejských jedál na celom svete.

Zaujímavosti

  • Bulgogi sa považuje za národné jedlo Južnej Kórey.
  • Tradičná príprava zahŕňa grilovanie mäsa na perforovaných panviciach priamo pri stole.
  • V roku 2011 ho CNN Travel zaradila medzi 50 najchutnejších jedál na svete.

Tipy na používanie

Bulgogi marináda sa dá použiť na mnoho spôsobov:

  • Klasické bulgogi: Hovädzie mäso nakrájané na tenké plátky sa marinuje 30 minút až 2 hodiny a potom sa griluje.
  • Bulgogi bowl: Grilované mäso podávané s ryžou, zeleninou a kimči.
  • Bulgogi burger: Ako náplň do burgeru použite marinované mäso.
  • Vegetariánska verzia: Pre bezmäsitú alternatívu marinujte tofu alebo huby.

Otázky a odpovede

Ako dlho sa má mäso marinovať?

Na dosiahnutie optimálneho výsledku odporúčame mäso marinovať aspoň 30 minút, ideálne však 2 až 4 hodiny. Marinovanie cez noc dodá mäsu ešte intenzívnejšiu chuť.

Je marináda Bulgogi pikantná?

Tradičná marináda Bulgogi nie je výrazne pikantná. Má skôr sladkú a slanú chuť s výraznou vôňou cesnaku a sezamu. Ak máte radšej ostrejšiu verziu, môžete pridať gochugaru (kórejské chilli vločky).

Dá sa marináda použiť aj na iné druhy mäsa?

Hoci je bulgogi marináda primárne určená na hovädzie mäso, možno ju úspešne použiť aj na bravčové, kuracie alebo jahňacie mäso. Výborne sa hodí aj na marinovanie tofu alebo zeleniny.

Zhrnutie

Kórejská BBQ marináda Bulgogi je neodmysliteľnou súčasťou kórejskej kuchyne. Vďaka svojej všestrannosti a jedinečnej chuti si našla cestu do kuchýň po celom svete. Či už pripravujete tradičné bulgogi, alebo experimentujete s novými receptami, táto marináda vám pomôže vytvoriť autentický kórejský kulinársky zážitok v pohodlí domova.

Návod na použitie

450 g mäsa marinujte v chladničke aspoň 30 minút, ale aj cez noc. Ideálne na hovädzie mäso, ale možno ho použiť aj na iné druhy mäsa. Pred použitím dobre pretrepte. Po otvorení skladujte v chladničke.

Zloženie

cukor, sójová omáčka ( voda, sójové bôby, pšenica, morská soľ, ryžový sirup, alkohol, zvýrazňovač chuti E631, E627, sladidlo E955 ), voda, soľ, kvasnicový extrakt, cesnak, alkohol, zázvor, čierne korenie, zvýrazňovač chuti E631, E627, modifikovaný kukuričný škrob, regulátor kyslosti E330, zahusťovadlo E415

Alergie

sója, lepok, pšenica