Zobrazených 33–48 z 811 výsledkov

  • AsiaBox | Darčekový set na prípravu Sushi Silver Plus II

    AsiaBox | Darčekový set na prípravu Sushi Silver Plus II

    45.38

    Strieborný variant je začiatočnícka súprava, ktorá je ideálna na prvé zoznámenie sa s japonskou kuchyňou. S touto súpravou si môžete doma pripraviť sushi ako v pravej japonskej reštaurácii. Táto súprava je zabalená v štýlovej darčekovej krabičke, a preto je vhodná ako netradičný a originálny darček pre všetkých vašich blízkych, ktorí milujú ázijskú kuchyňu.

    • zo súpravy môžete pripraviť najmenej 80 kusov maki sushi
    • súpravy sa ručne montujú v Českej republike
    • vlastný originálny dizajn darčekovej krabičky
    • je možné zakúpiť iba v našom e-shope
    • zľava na nákup ďalších zložiek

    S našou súpravou na prípravu sushi si môžete ľahko pripraviť slávny japonský pokrm. Nemusíte hľadať všetky potrebné ingrediencie a príslušenstvo, všetko je úplne pohromade v našej súprave. Stačí nakúpiť čerstvé suroviny a môžete začať s prípravou. Do tejto sady sme vybrali len tie najkvalitnejšie ingrediencie od popredných ázijských výrobcov z celého sortimentu ázijských potravín. Môžete sa na nás spoľahnúť.

    Obsah sady | Strieborný variant

    Ryža Shinode (0,5 kg)

    originálna japonská ryža Shinode, ktorá je ideálna na prípravu sushi

    Japonská sójová omáčka (150 ml)

    vysokokvalitná sójová omáčka s praktickým dávkovačom vhodná ako korenie pri servírovaní sushi

    Ryžový ocot (150 ml)

    ryžový ocot je základnou zložkou na prípravu dokonale ochutenej ryže

    Morské riasy Nori (10 ks)

    vysokokvalitné riasy Nori v zelenej kvalite na prípravu sushi roliek

    Nakladaný zázvor (150 g)

    ružový nakladaný zázvor je neoddeliteľnou súčasťou podávania sushi

    Wasabi pasta (43 g)

    japonská chrenová pasta wasabi používaná na ochutenie sójovej omáčky a sushi roliek

    Valcová podložka (1 kus)

    štandardná bambusová rolovacia podložka vhodná na prípravu závitkov Maki Sushi vrátane drevenej lyžice na ryžu

    Paličky (4 páry)

    tradičné bambusové paličky na štýlové servírovanie

    Obsah sady | Silver Plus I variant

    Základ tohto variantu je úplne identický so strieborným variantom a obsahuje krásnu servírovaciu súpravu Japanese Style I s japonskými motívmi, vďaka ktorej je servírovanie sushi ešte štýlovejšie. Servírovacia súprava Japanese Style I je určená pre 2 osoby.

    japanese 1

    Servírovacia súprava Japonský štýl I

    Darčeková súprava Sushi Silver Plus I obsahuje aj krásnu a štýlovú súpravu na servírovanie sushi. Táto súprava obsahuje dve misky na servírovanie sójovej omáčky a dva páry krásnych bambusových paličiek vrátane úložných stojanov.

    S touto servírovacou súpravou dovediete svoje sushi hody k absolútnej dokonalosti a umocníte svoj chuťový zážitok.

    Obsah sady | Silver Plus II variant

    Základňa tohto variantu je úplne identická s variantom Silver a obsahuje krásnu servírovaciu súpravu Japanese Style II s japonskými motívmi, vďaka ktorej je servírovanie sushi ešte štýlovejšie. Servírovacia súprava Japanese Style II je určená pre 2 osoby.

    japanese 2

    Servírovacia súprava Japanese Style II

    Darčeková súprava Sushi Silver Plus II obsahuje aj krásnu a štýlovú súpravu na servírovanie sushi. Táto súprava obsahuje dve misky na sójovú omáčku, dva páry krásnych bambusových paličiek a dva kusy podložiek.

    S touto servírovacou súpravou dovediete svoje sushi hody k absolútnej dokonalosti a umocníte svoj chuťový zážitok.

    AsiaBox | Súpravy ázijskej kuchyne

    AsiaBox je tematická sada ázijských výrobkov vrátane receptu zabalená v štýlovej darčekovej škatuli. Táto súprava môže byť krásnym a netradičným darčekom pre každého, kto miluje ázijskú kuchyňu, a zároveň inšpiráciou na spestrenie alebo zmenu stravovania.

    Originálna darčeková krabička

    Táto súprava sa dodáva v originálnej darčekovej krabici, ktorej decentný dizajn navrhli skúsení českí dizajnéri. Ázijské ornamenty, prírodný materiál a kvalitné spracovanie zaručujú jedinečnosť a originalitu tejto súpravy.

    Každá súprava sa dodáva s krásnou pečaťou, ktorá dokonale podčiarkuje jej štýl. S našou sadou si môžete byť istí, že budete jedineční. Je k dispozícii na zakúpenie len u nás.

    Autentický recept

    Každý AsiaBox obsahuje osvedčený recept s podrobným postupom prípravy. Stačí pridať obvyklé čerstvé prísady (mäso, zeleninu atď.) a môžete začať variť. Postup je jednoducho a zrozumiteľne vysvetlený, takže je veľmi jednoduché pokrm pripraviť. S naším AsiaBoxom sa každý môže stať majstrom v kuchyni.

    Recept je vytlačený na kraftovom papieri vo forme tvrdej karty, ktorú môžete uložiť na ďalšie použitie alebo si vytvoriť vlastný súbor receptov.

    Ďalšie ponuky AsiaBox

    Vyskúšajte aj ďalšie sady AsiaBox pre najobľúbenejšie jedlá japonský, čínske, thajsko, indonézsky, indický alebo vietnamský kuchyňa. Vyberte si, čo sa vám páči.

    Budeme radi, ak sa s nami podelíte o svoje skúsenosti, tipy alebo nápady na zlepšenie súprav AsiaBox a napíšete nám prostredníctvom našej kontakty. Každý návrh alebo pripomienku oceníme a umožní nám neustále zlepšovať naše sady AsiaBox.

    AsiaBox | Môžete to urobiť spolu s nami

    Všetky naše AsiaBoxy sú navrhnuté s ohľadom na jednoduchú prípravu a ku každému jedlu je priložený podrobný recept, ktorý vás krok za krokom dovedie k dokonalému výsledku. Každý z našich receptov sme osobne otestovali, aby sme si boli istí výsledkom. Ak ešte potrebujete poradiť, spýtať sa na nejaký detail alebo konzultovať správny postup, sme tu pre vás 24 hodín denne, 7 dní v týždni na našej informačnej linke 777 898 982 alebo na na kontaktoch uvedených tu.

  • AsiaBox | Darčekový set na prípravu Thai Curry Green

    AsiaBox | Darčekový set na prípravu Thai Curry Green

    28.46

    Môžete si vybrať z troch variantov červeného, zeleného alebo žltého kari. Rozdiely medzi jednotlivými variantmi sú opísané neskôr v popise tejto sady. Táto súprava je zabalená v štýlovej darčekovej krabičke, a preto je vhodná ako netradičný a originálny darček pre všetkých vašich blízkych, ktorí milujú ázijskú kuchyňu.

    • zo súpravy môžete pripraviť najmenej 4 porcie
    • súpravy sa ručne montujú v Českej republike
    • vlastný originálny dizajn darčekovej krabičky
    • je možné zakúpiť iba v našom e-shope
    • zľava na nákup ďalších zložiek

    S našou súpravou na prípravu thajského kari si môžete ľahko pripraviť slávne thajské jedlo. Nemusíte hľadať všetky potrebné ingrediencie a príslušenstvo, všetko je úplne pohromade v našej súprave. Stačí nakúpiť čerstvé suroviny a môžete začať s prípravou. Do tejto sady sme vybrali len tie najkvalitnejšie ingrediencie od popredných ázijských výrobcov z celého sortimentu ázijských potravín. Môžete sa na nás spoľahnúť.

    Obsah súpravy

    Červená kari pasta (227g ) | Varianta Red
    Zelená kari pasta (227g ) | Varianta Green
    Žltá kari pasta (227g ) | Varianta Yellow

    základné ingrediencie klasických orientálnych jedál, ako je thajské kari

    Sušené listy kafrovej limetky (10 g)

    listy sa používajú pri varení na zvýraznenie citrónovej chuti jedál

    Rybia omáčka (200 ml)

    univerzálne dochucovadlo juhovýchodnej Ázie, ktoré okrem solenia dodáva pokrmom komplexnejšiu chuť

    Kokosové mlieko (500 ml)

    sa používa na zahusťovanie polievok a omáčok, aby boli voňavé a hladké.

    Jasmínová ryža (1 kg)

    jasmínová ryža má kvetinovú vôňu a jemnú chuť a je ideálna ako príloha k thajskému kari

    Kokosový olej (500 ml)

    olej je vhodný na prípravu ázijských jedál, ktorým dodáva príjemnú kokosovú chuť

    Aký je rozdiel medzi variantmi thajského karí

    Kari pasta je základnou zložkou na prípravu thajského kari. Kari a ázijská kuchyňa všeobecne sú v súčasnosti veľmi moderné a obľúbené. Existuje niekoľko druhov kari, ktoré sa delia najmä podľa samotnej pálivosti a tiež podľa zloženia. Hovoríme najmä o kari pastách (vo svete kari pasty). Nižšie sú uvedené základné rozdiely medzi jednotlivými variantmi.

    Červené červené kari

    Červené kari je obľúbené pikantné kari zo stredného Thajska. Je výrazne ochutený sušenými červenými čili papričkami, má jasne červenú farbu a pikantnú chuť. Pred zmiešaním červených papričiek s ostatnými prísadami ich Thajčania zvyčajne najprv namočia do vody, aby sa zbavili horkosti a pálivosti. Po namočení sa sušené červené čili papričky rozdrvia v mažiari spolu s cesnakom, šalotkou, zázvorom a citrónovou trávou, aby vznikla kašovitá aromatická kari pasta. Do tejto pasty môžete pridať kokosové mlieko a pripraviť tak skvelé pikantné kari.

    Thajské červené karí je pravdepodobne najuniverzálnejšie zo všetkých thajských karí pást. Preto ho môžete nájsť v rôznych jedlách, napríklad v thajskom červenom kari s kuracím mäsom alebo v pečenom lososovi v thajskej červenej kari omáčke.

    red curry 1365
    green curry 1365

    Zelené zelené kari

    Keď si predstavíte vôňu a chuť thajského karí, pravdepodobne vám napadne zelené karí. Je to najznámejšie a najcharakteristickejšie thajské kari, pretože sa najviac líši od kari v iných krajinách. Okrem toho sa vyznačuje aj tým, že je najhorľavejší.

    Zelené kari, ktoré pochádza zo stredného Thajska, sa pripravuje z čerstvých zelených papričiek, ktoré sú jednou z jeho hlavných zložiek. Okrem zelených čili papričiek sa zelené kari pripravuje aj z thajskej bazalky, kafrovej limetky, bieleho korenia, šalotky, citrónovej trávy, cesnaku, koreňa koriandra, morskej soli a krevetovej pasty. Pri výrobe sa používa aj viac kokosového mlieka a limetkovej šťavy, čo prispieva k výraznejšej chuti.

    Žlté žlté karí

    V porovnaní so zeleným a červeným kari je thajské žlté kari jemnejšie a má o niečo sladšiu chuť, takže je vhodné pre tých, ktorí s kari ešte len začínajú. Nie je taká pálivá a mastná, ale stále je rovnako chutná ako iné thajské karí. Existuje niekoľko rôznych verzií thajského žltého karí, ale jedno majú spoločné: veľké množstvo kurkumy. Okrem kurkumy sú hlavnými koreninami thajského žltého kari koriander, rasca, cesnak, bobkový list, senovka grécka, citrónová tráva, škorica a kajenské korenie.

    Väčšina žltých karí jedál je krémovejšia a bohatšia ako ostatné karí, pretože zvyčajne obsahujú kokosové mlieko a kokosový krém. Thajčania zvyčajne pripravujú thajské karí jedlá z hovädzieho alebo kuracieho mäsa, zemiakov, mrkvy a cibule.

    yellow curry 1365_1

    AsiaBox | Súpravy ázijskej kuchyne

    AsiaBox je tematická sada ázijských výrobkov vrátane receptu zabalená v štýlovej darčekovej škatuli. Táto súprava môže byť krásnym a netradičným darčekom pre každého, kto miluje ázijskú kuchyňu, a zároveň inšpiráciou na spestrenie alebo zmenu stravovania.

    Originálna darčeková krabička

    Táto súprava sa dodáva v originálnej darčekovej krabici, ktorej decentný dizajn navrhli skúsení českí dizajnéri. Ázijské ornamenty, prírodný materiál a kvalitné spracovanie zaručujú jedinečnosť a originalitu tejto súpravy.

    Každá súprava sa dodáva s krásnou pečaťou, ktorá dokonale podčiarkuje jej štýl. S našou sadou si môžete byť istí, že budete jedineční. Je k dispozícii na zakúpenie len u nás.

    curry

    Autentický recept

    Každý AsiaBox obsahuje osvedčený recept s podrobným postupom prípravy. Stačí pridať obvyklé čerstvé prísady (mäso, zeleninu atď.) a môžete začať variť. Postup je jednoducho a zrozumiteľne vysvetlený, takže je veľmi jednoduché pokrm pripraviť. S naším AsiaBoxom sa každý môže stať majstrom v kuchyni.

    Recept je vytlačený na kraftovom papieri vo forme tvrdej karty, ktorú môžete uložiť na ďalšie použitie alebo si vytvoriť vlastný súbor receptov.

    Ďalšie ponuky AsiaBox

    Vyskúšajte aj ďalšie sady AsiaBox pre najobľúbenejšie jedlá japonský, čínske, thajsko, indonézsky, indický alebo vietnamský kuchyňa. Vyberte si, čo sa vám páči.

    Budeme radi, ak sa s nami podelíte o svoje skúsenosti, tipy alebo nápady na zlepšenie súprav AsiaBox a napíšete nám prostredníctvom našej kontakty. Každý návrh alebo pripomienku oceníme a umožní nám neustále zlepšovať naše sady AsiaBox.

    AsiaBox | Môžete to urobiť spolu s nami

    Všetky naše AsiaBoxy sú navrhnuté s ohľadom na jednoduchú prípravu a ku každému jedlu je priložený podrobný recept, ktorý vás krok za krokom dovedie k dokonalému výsledku. Každý z našich receptov sme osobne otestovali, aby sme si boli istí výsledkom. Ak ešte potrebujete poradiť, spýtať sa na nejaký detail alebo konzultovať správny postup, sme tu pre vás 24 hodín denne, 7 dní v týždni na našej informačnej linke 777 898 982 alebo na na kontaktoch uvedených tu.

    curry1 curry2 curry3
  • AsiaBox | Darčekový set na prípravu Thai Curry Red

    AsiaBox | Darčekový set na prípravu Thai Curry Red

    28.46

    Môžete si vybrať z troch variantov červeného, zeleného alebo žltého kari. Rozdiely medzi jednotlivými variantmi sú opísané neskôr v popise tejto sady. Táto súprava je zabalená v štýlovej darčekovej krabičke, a preto je vhodná ako netradičný a originálny darček pre všetkých vašich blízkych, ktorí milujú ázijskú kuchyňu.

    • zo súpravy môžete pripraviť najmenej 4 porcie
    • súpravy sa ručne montujú v Českej republike
    • vlastný originálny dizajn darčekovej krabičky
    • je možné zakúpiť iba v našom e-shope
    • zľava na nákup ďalších zložiek

    S našou súpravou na prípravu thajského kari si môžete ľahko pripraviť slávne thajské jedlo. Nemusíte hľadať všetky potrebné ingrediencie a príslušenstvo, všetko je úplne pohromade v našej súprave. Stačí nakúpiť čerstvé suroviny a môžete začať s prípravou. Do tejto sady sme vybrali len tie najkvalitnejšie ingrediencie od popredných ázijských výrobcov z celého sortimentu ázijských potravín. Môžete sa na nás spoľahnúť.

    Obsah súpravy

    Červená kari pasta (227g ) | Varianta Red
    Zelená kari pasta (227g ) | Varianta Green
    Žltá kari pasta (227g ) | Varianta Yellow

    základné ingrediencie klasických orientálnych jedál, ako je thajské kari

    Sušené listy kafrovej limetky (10 g)

    listy sa používajú pri varení na zvýraznenie citrónovej chuti jedál

    Rybia omáčka (200 ml)

    univerzálne dochucovadlo juhovýchodnej Ázie, ktoré okrem solenia dodáva pokrmom komplexnejšiu chuť

    Kokosové mlieko (500 ml)

    sa používa na zahusťovanie polievok a omáčok, aby boli voňavé a hladké.

    Jasmínová ryža (1 kg)

    jasmínová ryža má kvetinovú vôňu a jemnú chuť a je ideálna ako príloha k thajskému kari

    Kokosový olej (500 ml)

    olej je vhodný na prípravu ázijských jedál, ktorým dodáva príjemnú kokosovú chuť

    Aký je rozdiel medzi variantmi thajského karí

    Kari pasta je základnou zložkou na prípravu thajského kari. Kari a ázijská kuchyňa všeobecne sú v súčasnosti veľmi moderné a obľúbené. Existuje niekoľko druhov kari, ktoré sa delia najmä podľa samotnej pálivosti a tiež podľa zloženia. Hovoríme najmä o kari pastách (vo svete kari pasty). Nižšie sú uvedené základné rozdiely medzi jednotlivými variantmi.

    Červené červené kari

    Červené kari je obľúbené pikantné kari zo stredného Thajska. Je výrazne ochutený sušenými červenými čili papričkami, má jasne červenú farbu a pikantnú chuť. Pred zmiešaním červených papričiek s ostatnými prísadami ich Thajčania zvyčajne najprv namočia do vody, aby sa zbavili horkosti a pálivosti. Po namočení sa sušené červené čili papričky rozdrvia v mažiari spolu s cesnakom, šalotkou, zázvorom a citrónovou trávou, aby vznikla kašovitá aromatická kari pasta. Do tejto pasty môžete pridať kokosové mlieko a pripraviť tak skvelé pikantné kari.

    Thajské červené karí je pravdepodobne najuniverzálnejšie zo všetkých thajských karí pást. Preto ho môžete nájsť v rôznych jedlách, napríklad v thajskom červenom kari s kuracím mäsom alebo v pečenom lososovi v thajskej červenej kari omáčke.

    red curry 1365
    green curry 1365

    Zelené zelené kari

    Keď si predstavíte vôňu a chuť thajského karí, pravdepodobne vám napadne zelené karí. Je to najznámejšie a najcharakteristickejšie thajské kari, pretože sa najviac líši od kari v iných krajinách. Okrem toho sa vyznačuje aj tým, že je najhorľavejší.

    Zelené kari, ktoré pochádza zo stredného Thajska, sa pripravuje z čerstvých zelených papričiek, ktoré sú jednou z jeho hlavných zložiek. Okrem zelených čili papričiek sa zelené kari pripravuje aj z thajskej bazalky, kafrovej limetky, bieleho korenia, šalotky, citrónovej trávy, cesnaku, koreňa koriandra, morskej soli a krevetovej pasty. Pri výrobe sa používa aj viac kokosového mlieka a limetkovej šťavy, čo prispieva k výraznejšej chuti.

    Žlté žlté karí

    V porovnaní so zeleným a červeným kari je thajské žlté kari jemnejšie a má o niečo sladšiu chuť, takže je vhodné pre tých, ktorí s kari ešte len začínajú. Nie je taká pálivá a mastná, ale stále je rovnako chutná ako iné thajské karí. Existuje niekoľko rôznych verzií thajského žltého karí, ale jedno majú spoločné: veľké množstvo kurkumy. Okrem kurkumy sú hlavnými koreninami thajského žltého kari koriander, rasca, cesnak, bobkový list, senovka grécka, citrónová tráva, škorica a kajenské korenie.

    Väčšina žltých karí jedál je krémovejšia a bohatšia ako ostatné karí, pretože zvyčajne obsahujú kokosové mlieko a kokosový krém. Thajčania zvyčajne pripravujú thajské karí jedlá z hovädzieho alebo kuracieho mäsa, zemiakov, mrkvy a cibule.

    yellow curry 1365_1

    AsiaBox | Súpravy ázijskej kuchyne

    AsiaBox je tematická sada ázijských výrobkov vrátane receptu zabalená v štýlovej darčekovej škatuli. Táto súprava môže byť krásnym a netradičným darčekom pre každého, kto miluje ázijskú kuchyňu, a zároveň inšpiráciou na spestrenie alebo zmenu stravovania.

    Originálna darčeková krabička

    Táto súprava sa dodáva v originálnej darčekovej krabici, ktorej decentný dizajn navrhli skúsení českí dizajnéri. Ázijské ornamenty, prírodný materiál a kvalitné spracovanie zaručujú jedinečnosť a originalitu tejto súpravy.

    Každá súprava sa dodáva s krásnou pečaťou, ktorá dokonale podčiarkuje jej štýl. S našou sadou si môžete byť istí, že budete jedineční. Je k dispozícii na zakúpenie len u nás.

    curry

    Autentický recept

    Každý AsiaBox obsahuje osvedčený recept s podrobným postupom prípravy. Stačí pridať obvyklé čerstvé prísady (mäso, zeleninu atď.) a môžete začať variť. Postup je jednoducho a zrozumiteľne vysvetlený, takže je veľmi jednoduché pokrm pripraviť. S naším AsiaBoxom sa každý môže stať majstrom v kuchyni.

    Recept je vytlačený na kraftovom papieri vo forme tvrdej karty, ktorú môžete uložiť na ďalšie použitie alebo si vytvoriť vlastný súbor receptov.

    Ďalšie ponuky AsiaBox

    Vyskúšajte aj ďalšie sady AsiaBox pre najobľúbenejšie jedlá japonský, čínske, thajsko, indonézsky, indický alebo vietnamský kuchyňa. Vyberte si, čo sa vám páči.

    Budeme radi, ak sa s nami podelíte o svoje skúsenosti, tipy alebo nápady na zlepšenie súprav AsiaBox a napíšete nám prostredníctvom našej kontakty. Každý návrh alebo pripomienku oceníme a umožní nám neustále zlepšovať naše sady AsiaBox.

    AsiaBox | Môžete to urobiť spolu s nami

    Všetky naše AsiaBoxy sú navrhnuté s ohľadom na jednoduchú prípravu a ku každému jedlu je priložený podrobný recept, ktorý vás krok za krokom dovedie k dokonalému výsledku. Každý z našich receptov sme osobne otestovali, aby sme si boli istí výsledkom. Ak ešte potrebujete poradiť, spýtať sa na nejaký detail alebo konzultovať správny postup, sme tu pre vás 24 hodín denne, 7 dní v týždni na našej informačnej linke 777 898 982 alebo na na kontaktoch uvedených tu.

    curry1 curry2 curry3
  • AsiaBox | Darčekový set na prípravu Thai Curry Yellow

    AsiaBox | Darčekový set na prípravu Thai Curry Yellow

    28.46

    Môžete si vybrať z troch variantov červeného, zeleného alebo žltého kari. Rozdiely medzi jednotlivými variantmi sú opísané neskôr v popise tejto sady. Táto súprava je zabalená v štýlovej darčekovej krabičke, a preto je vhodná ako netradičný a originálny darček pre všetkých vašich blízkych, ktorí milujú ázijskú kuchyňu.

    • zo súpravy môžete pripraviť najmenej 4 porcie
    • súpravy sa ručne montujú v Českej republike
    • vlastný originálny dizajn darčekovej krabičky
    • je možné zakúpiť iba v našom e-shope
    • zľava na nákup ďalších zložiek

    S našou súpravou na prípravu thajského kari si môžete ľahko pripraviť slávne thajské jedlo. Nemusíte hľadať všetky potrebné ingrediencie a príslušenstvo, všetko je úplne pohromade v našej súprave. Stačí nakúpiť čerstvé suroviny a môžete začať s prípravou. Do tejto sady sme vybrali len tie najkvalitnejšie ingrediencie od popredných ázijských výrobcov z celého sortimentu ázijských potravín. Môžete sa na nás spoľahnúť.

    Obsah súpravy

    Červená kari pasta (227g ) | Varianta Red
    Zelená kari pasta (227g ) | Varianta Green
    Žltá kari pasta (227g ) | Varianta Yellow

    základné ingrediencie klasických orientálnych jedál, ako je thajské kari

    Sušené listy kafrovej limetky (10 g)

    listy sa používajú pri varení na zvýraznenie citrónovej chuti jedál

    Rybia omáčka (200 ml)

    univerzálne dochucovadlo juhovýchodnej Ázie, ktoré okrem solenia dodáva pokrmom komplexnejšiu chuť

    Kokosové mlieko (500 ml)

    sa používa na zahusťovanie polievok a omáčok, aby boli voňavé a hladké.

    Jasmínová ryža (1 kg)

    jasmínová ryža má kvetinovú vôňu a jemnú chuť a je ideálna ako príloha k thajskému kari

    Kokosový olej (500 ml)

    olej je vhodný na prípravu ázijských jedál, ktorým dodáva príjemnú kokosovú chuť

    Aký je rozdiel medzi variantmi thajského karí

    Kari pasta je základnou zložkou na prípravu thajského kari. Kari a ázijská kuchyňa všeobecne sú v súčasnosti veľmi moderné a obľúbené. Existuje niekoľko druhov kari, ktoré sa delia najmä podľa samotnej pálivosti a tiež podľa zloženia. Hovoríme najmä o kari pastách (vo svete kari pasty). Nižšie sú uvedené základné rozdiely medzi jednotlivými variantmi.

    Červené červené kari

    Červené kari je obľúbené pikantné kari zo stredného Thajska. Je výrazne ochutený sušenými červenými čili papričkami, má jasne červenú farbu a pikantnú chuť. Pred zmiešaním červených papričiek s ostatnými prísadami ich Thajčania zvyčajne najprv namočia do vody, aby sa zbavili horkosti a pálivosti. Po namočení sa sušené červené čili papričky rozdrvia v mažiari spolu s cesnakom, šalotkou, zázvorom a citrónovou trávou, aby vznikla kašovitá aromatická kari pasta. Do tejto pasty môžete pridať kokosové mlieko a pripraviť tak skvelé pikantné kari.

    Thajské červené karí je pravdepodobne najuniverzálnejšie zo všetkých thajských karí pást. Preto ho môžete nájsť v rôznych jedlách, napríklad v thajskom červenom kari s kuracím mäsom alebo v pečenom lososovi v thajskej červenej kari omáčke.

    red curry 1365
    green curry 1365

    Zelené zelené kari

    Keď si predstavíte vôňu a chuť thajského karí, pravdepodobne vám napadne zelené karí. Je to najznámejšie a najcharakteristickejšie thajské kari, pretože sa najviac líši od kari v iných krajinách. Okrem toho sa vyznačuje aj tým, že je najhorľavejší.

    Zelené kari, ktoré pochádza zo stredného Thajska, sa pripravuje z čerstvých zelených papričiek, ktoré sú jednou z jeho hlavných zložiek. Okrem zelených čili papričiek sa zelené kari pripravuje aj z thajskej bazalky, kafrovej limetky, bieleho korenia, šalotky, citrónovej trávy, cesnaku, koreňa koriandra, morskej soli a krevetovej pasty. Pri výrobe sa používa aj viac kokosového mlieka a limetkovej šťavy, čo prispieva k výraznejšej chuti.

    Žlté žlté karí

    V porovnaní so zeleným a červeným kari je thajské žlté kari jemnejšie a má o niečo sladšiu chuť, takže je vhodné pre tých, ktorí s kari ešte len začínajú. Nie je taká pálivá a mastná, ale stále je rovnako chutná ako iné thajské karí. Existuje niekoľko rôznych verzií thajského žltého karí, ale jedno majú spoločné: veľké množstvo kurkumy. Okrem kurkumy sú hlavnými koreninami thajského žltého kari koriander, rasca, cesnak, bobkový list, senovka grécka, citrónová tráva, škorica a kajenské korenie.

    Väčšina žltých karí jedál je krémovejšia a bohatšia ako ostatné karí, pretože zvyčajne obsahujú kokosové mlieko a kokosový krém. Thajčania zvyčajne pripravujú thajské karí jedlá z hovädzieho alebo kuracieho mäsa, zemiakov, mrkvy a cibule.

    yellow curry 1365_1

    AsiaBox | Súpravy ázijskej kuchyne

    AsiaBox je tematická sada ázijských výrobkov vrátane receptu zabalená v štýlovej darčekovej škatuli. Táto súprava môže byť krásnym a netradičným darčekom pre každého, kto miluje ázijskú kuchyňu, a zároveň inšpiráciou na spestrenie alebo zmenu stravovania.

    Originálna darčeková krabička

    Táto súprava sa dodáva v originálnej darčekovej krabici, ktorej decentný dizajn navrhli skúsení českí dizajnéri. Ázijské ornamenty, prírodný materiál a kvalitné spracovanie zaručujú jedinečnosť a originalitu tejto súpravy.

    Každá súprava sa dodáva s krásnou pečaťou, ktorá dokonale podčiarkuje jej štýl. S našou sadou si môžete byť istí, že budete jedineční. Je k dispozícii na zakúpenie len u nás.

    curry

    Autentický recept

    Každý AsiaBox obsahuje osvedčený recept s podrobným postupom prípravy. Stačí pridať obvyklé čerstvé prísady (mäso, zeleninu atď.) a môžete začať variť. Postup je jednoducho a zrozumiteľne vysvetlený, takže je veľmi jednoduché pokrm pripraviť. S naším AsiaBoxom sa každý môže stať majstrom v kuchyni.

    Recept je vytlačený na kraftovom papieri vo forme tvrdej karty, ktorú môžete uložiť na ďalšie použitie alebo si vytvoriť vlastný súbor receptov.

    Ďalšie ponuky AsiaBox

    Vyskúšajte aj ďalšie sady AsiaBox pre najobľúbenejšie jedlá japonský, čínske, thajsko, indonézsky, indický alebo vietnamský kuchyňa. Vyberte si, čo sa vám páči.

    Budeme radi, ak sa s nami podelíte o svoje skúsenosti, tipy alebo nápady na zlepšenie súprav AsiaBox a napíšete nám prostredníctvom našej kontakty. Každý návrh alebo pripomienku oceníme a umožní nám neustále zlepšovať naše sady AsiaBox.

    AsiaBox | Môžete to urobiť spolu s nami

    Všetky naše AsiaBoxy sú navrhnuté s ohľadom na jednoduchú prípravu a ku každému jedlu je priložený podrobný recept, ktorý vás krok za krokom dovedie k dokonalému výsledku. Každý z našich receptov sme osobne otestovali, aby sme si boli istí výsledkom. Ak ešte potrebujete poradiť, spýtať sa na nejaký detail alebo konzultovať správny postup, sme tu pre vás 24 hodín denne, 7 dní v týždni na našej informačnej linke 777 898 982 alebo na na kontaktoch uvedených tu.

    curry1 curry2 curry3
  • Asian Home Gourmet Marináda na kórejské mäso Bulgogi 50g (Kórea)

    Asian Home Gourmet Marináda na kórejské mäso Bulgogi 50g (Kórea)

    1.88

    Marináda na kórejské mäso Bulgogi (Kórea)

    Všeobecné informácie

    Bulgogi marináda je tradičná kórejská omáčka určená na prípravu rovnomenného pokrmu. Táto sladko-slaná zmes dodáva mäsu jedinečnú chuť a vôňu. Hlavnými zložkami sú sójová omáčka, cukor, cesnak a sezamový olej.

    Pôvod a história

    Bulgogi, čo v preklade znamená „ohnivé mäso“, má korene v dynastii Goguryeo (37 pred n. l. – 668 n. l.). Pôvodne to bolo jedlo nazývané maekjeok, ktoré sa pripravovalo z plátkov hovädzieho mäsa marinovaných v omáčke. Postupom času sa recept vyvinul a za dynastie Čoson (1392-1910) sa stal známy ako bulgogi.

    Zaujímavosti

    • Bulgogi sa považuje za jedno z najobľúbenejších kórejských jedál na svete.
    • Tradičná príprava zahŕňa grilovanie mäsa na perforovaných panviciach nazývaných ssot-ttukbaegi.
    • V roku 2011 ho CNN Travel zaradila medzi 50 najchutnejších jedál na svete.

    Tipy na použitie

    Príprava bulgogi:

    1. Hovädzie mäso nakrájajte na tenké plátky.
    2. Mäso zmiešajte s marinádou a nechajte odpočívať aspoň 30 minút, ideálne však cez noc.
    3. Mäso opečte na grile alebo na panvici dozlatista.
    4. Podávajte s ryžou a kimči.

    Ďalšie použitie:

    • Ako marináda na kuracie alebo bravčové mäso
    • Ochucovanie zeleninových zmesí
    • Základ pre ázijské polievky

    Otázky a odpovede

    Je marináda Bulgogi pikantná?

    Nie, tradičná marináda Bulgogi nie je pikantná. Má pomerne sladkú a slanú chuť. Ak chcete pridať pikantnosť, môžete do marinády pridať gochujang (kórejskú chilli pastu).

    Ako dlho vydrží otvorená marináda?

    Po otvorení by sa marináda mala spotrebovať do 1 mesiaca a uchovávať v chladničke.

    Je marináda vhodná pre vegetariánov?

    Tradičná marináda Bulgogi obsahuje zložky živočíšneho pôvodu. V prípade vegetariánskej verzie je potrebné skontrolovať zloženie konkrétneho výrobku alebo pripraviť domácu alternatívu.

    Zhrnutie

    Marináda na kórejské mäso Bulgogi je neodmysliteľnou súčasťou kórejskej kuchyne. Vďaka svojej všestrannosti a jedinečnej chuti si našla cestu do kuchýň po celom svete. Je ideálny pre tých, ktorí si chcú rýchlo a jednoducho pripraviť pravé kórejské jedlo v pohodlí domova. Či už ju použijete na mäso, alebo budete experimentovať s inými prísadami, marináda Bulgogi vám pomôže vytvoriť nezabudnuteľný kulinársky zážitok.

    Návod na použitie

    2-3 porcie: koreniaca pasta na kórejské mäso Bulgogi, 350 g hovädzieho mäsa (na pásiky), 1 PL oleja, sezamové semienka, nasekané zelené korenie, jarná cibuľka, listy šalátu na ozdobu. Mäso marinujte v miske v koreninovej paste spolu s lyžicou oleja aspoň 1 hodinu. Rozpáľte panvicu a marinované mäso smažte asi 4 minúty (alebo kým nie je hotové), mäso môžete tiež grilovať na grile, tip: hovädzie mäso je lepšie krájať čiastočne zmrazené

    Zloženie

    cukor, sójový olej, voda, soľ, sójové bôby, soľ, pšeničná múka, cesnak, sezamový olej, cibuľa, zázvor, čierne korenie

    Alergia

    sója, pšenica

  • Asian Home Gourmet Marináda na špízy Satay (Indonézia) 50g

    Asian Home Gourmet Marináda na špízy Satay (Indonézia) 50g

    1.88

    Marináda na špízy Satay (Indonézia)

    Všeobecné informácie

    Marináda na špízy satay je autentická indonézska zmes korenia, ktorá dodá vašim pokrmom exotickú chuť juhovýchodnej Ázie. Táto zmes obsahuje starostlivo vybrané zložky vrátane arašidov, kokosu, chilli, zázvoru a ďalších aromatických korenín. Ideálne na prípravu tradičných indonézskych špízov satay, ale môžete ich použiť aj na mnohé iné kulinárske experimenty.

    Pôvod a história

    Satay alebo satay pochádza z Indonézie, konkrétne z ostrova Jáva. Táto pochúťka sa rozšírila po celej juhovýchodnej Ázii a stala sa populárnou v krajinách ako Malajzia, Singapur a Thajsko. Špízy satay pôvodne predávali pouliční predajcovia a čoskoro sa stali obľúbeným pouličným jedlom. Tradičný recept na marinádu sa dedí z generácie na generáciu a teraz je k dispozícii aj v praktickom balení pre domácich kuchárov.

    Zaujímavosti

    • Slovo „satay“ pochádza z jávskeho „sate“, čo znamená „mäso na špajli“.
    • V Indonézii existuje viac ako 20 variantov satay, ktoré sa líšia podľa regiónu a použitého mäsa.
    • Tradičný satay sa často griluje na drevenom uhlí, ktoré mu dodáva charakteristickú dymovú chuť.
    • V roku 2017 bol indonézsky satay zaradený do zoznamu 50 najchutnejších jedál na svete, ktorý zostavila CNN Travel.

    Tipy na použitie

    Marinádu Satay môžete použiť na mnoho spôsobov:

    • Klasické satay špízy: zmiešajte marinádu s trochou oleja a naložte do nej plátky kuracieho, hovädzieho alebo bravčového mäsa. Navlečte na špajdle a grilujte.
    • Vegetariánska možnosť: použite marinádu na tofu, tempeh alebo rôznu zeleninu.
    • Omáčka: Zmiešajte marinádu s kokosovým mliekom a arašidovým maslom, aby ste vytvorili hustejšiu omáčku.
    • Ochutenie ryže alebo rezancov: Pridajte trochu marinády do uvarenej ryže alebo vyprážaných rezancov, aby ste získali exotickú prílohu.

    Otázky a odpovede

    Je táto marináda pikantná?

    Marináda obsahuje chilli, ale jej ostrosť je mierna až stredná. Ak máte radšej ostrejšiu verziu, môžete pridať ďalšie chilli.

    Ako dlho vydrží otvorený balík?

    Po otvorení spotrebujte do 3 mesiacov. Skladujte na chladnom a suchom mieste.

    Je marináda vhodná pre vegánov?

    Áno, táto marináda je vhodná pre vegánov, neobsahuje žiadne živočíšne produkty.

    Zhrnutie

    Marináda na špízy satay je autentický indonézsky výrobok, ktorý vám umožní pripraviť chutné a exotické jedlá v pohodlí domova. Vďaka svojej všestrannosti a jedinečnej chuti je neodmysliteľnou súčasťou kuchyne každého milovníka ázijskej kuchyne. Táto marináda vám zaručí nezabudnuteľný kulinársky zážitok, či už pripravujete tradičné satay špízy alebo experimentujete s novými receptami.

    Návod na použitie

    4 porcie: marináda na satay mäso, 450 g kuracieho mäsa (2 cm kocky), 2 PL oleja, plátky uhorky a cibule (na ozdobu). V menšej miske zmiešajte marinádu s mäsom a nechajte marinovať v chladničke 2 hodiny. Mäso navlečte na špajdle. Mäsové špízy grilujte 8-10 minút a potierajte ich zvyšnou marinádou. Podávajte s ryžou s arašidovou omáčkouAsian Home Gourmet)

    Zloženie

    cibuľa, cukor, citrónová tráva, sójová omáčka (voda, cukor, soľ, sója, pšenica), galangal, soľ, cesnak, koriander, rasca, mletá kurkuma, sójový olej

    Alergia

    sója, pšenica

  • Asian Home Gourmet Marináda na Tandoori Tikka (India) 50g

    Asian Home Gourmet Marináda na Tandoori Tikka (India) 50g

    1.88

    Marináda na Tandoori Tikka (India)

    Všeobecné informácie

    Marináda Tandoori Tikka je tradičné indické korenie, ktoré sa používa na prípravu obľúbeného pokrmu Tandoori Tikka. Táto aromatická zmes korenín dodáva mäsu charakteristickú chuť a charakteristickú červenú farbu. Hlavnými zložkami sú zvyčajne červená paprika, kurkuma, koriander, cesnak, zázvor a iné korenie.

    Pôvod a história

    Tandoori Tikka pochádza zo severnej Indie, konkrétne z oblasti Pandžáb. Názov „tandoori“ odkazuje na tradičnú pec tandoor, v ktorej sa toto jedlo pôvodne pripravovalo. História tohto pokrmu siaha až do obdobia Mughalskej ríše, keď sa stal obľúbeným jedlom kráľovského dvora.

    Zaujímavosti

    • Červená farba marinády tradične pochádza z kašmírskych čili papričiek.
    • Tandoori Tikka je obľúbená nielen v Indii, ale aj v mnohých iných krajinách vrátane Spojeného kráľovstva.
    • Existuje mnoho variantov tejto marinády, každá rodina alebo reštaurácia môže mať vlastný recept.

    Tipy na použitie

    Marinádu môžete použiť na rôzne druhy mäsa:

    • Kuracie mäso – tradičná voľba pre Tandoori Tikka
    • Jahňacie mäso
    • Ryby a morské plody
    • Tofu – pre vegetariánsky variant

    Najlepšie výsledky dosiahnete, ak mäso marinujete aspoň 4 hodiny, ideálne cez noc. Pred grilovaním alebo pečením odstráňte prebytočnú marinádu.

    Otázky a odpovede

    Je marináda na Tandoori Tikka pikantná?

    Miera pálivosti sa môže líšiť v závislosti od značky a receptu. Zvyčajne je stredne pálivá, ale existujú aj miernejšie varianty.

    Môžem marinádu použiť aj na zeleninu?

    Áno, marináda je výborná aj na grilovanú zeleninu, najmä karfiol, cibuľu alebo papriku.

    Ako dlho vydrží otvorené balenie marinády?

    Pri správnom skladovaní na suchom a chladnom mieste vydrží otvorené balenie až 6 mesiacov.

    Zhrnutie

    Marináda na Tandoori Tikka je neodmysliteľnou súčasťou indickej kuchyne. Vďaka svojej všestrannosti a výraznej chuti si našla cestu do kuchýň po celom svete. Táto marináda vám pomôže vytvoriť chutné a autentické jedlo s nádychom exotiky, či už pripravujete tradičné indické jedlá alebo experimentujete s fusion kuchyňou.

    Návod na použitie

    4 porcie: 1 balenie marinády, 450 g mäsa /kuracieho alebo jahňacieho/ na 2 cm kúsky, 1/4-1/2 šálky /55-110 ml/ jogurtu, maslo na potretie, plátky citróna alebo listy šalátu na ozdobu. Mäso marinujte v marináde s jogurtom. Zakryté nechajte odstáť aspoň 1 hodinu. Mäso navlečte na tyčinky. Grilujte alebo pečte 8-10 minút. Špízy aspoň 2-krát potrite maslom a zvyškom marinády. Ozdobte a podávajte horúce.

    Zloženie

    sójový olej, vínny ocot, cesnak, soľ 9,2 g, zázvor, mletá paprika, citrónová šťava, rasca, koriander, bylinky a korenie, červená paprika, sezamový olej, čierne korenie

    Alergia

    sója, sezam, pšenica

  • Asian Home Gourmet Pasta na arašidovú omáčku Satay (Indonézia) 50g

    Asian Home Gourmet Pasta na arašidovú omáčku Satay (Indonézia) 50g

    1.88

    Pasta na arašidovú omáčku satay (Indonézia)

    Všeobecné informácie

    Pasta na arašidovú omáčku Satay je autentický indonézsky výrobok, ktorý slúži ako základ na výrobu obľúbenej omáčky Satay. Táto aromatická pasta sa vyrába zo starostlivo vybraných ingrediencií vrátane arašidov, korenia a byliniek, čo zaručuje bohatú chuť a vôňu typickú pre indonézsku kuchyňu.

    Pôvod a história

    Omáčka satay má svoje korene v Indonézii, konkrétne na ostrove Jáva. Jeho história siaha do 19. storočia, keď sa stal obľúbenou súčasťou pouličného jedla. Názov „Satay“ pôvodne označoval grilované mäso na špíze, ale časom sa tento výraz začal používať aj pre arašidovú omáčku.

    Zaujímavosti

    • Omáčka satay je neodmysliteľnou súčasťou indonézskej kuchyne a je obľúbená v celej juhovýchodnej Ázii.
    • Každý región v Indonézii má vlastnú variáciu receptu na omáčku satay.
    • V niektorých častiach Indonézie sa omáčka satay podáva aj s ovocím alebo zeleninou.

    Tipy na použitie

    Príprava omáčky satay:

    1. Zmiešajte pastu s kokosovým mliekom a vodou.
    2. Zmes zohrejte na panvici na miernom ohni.
    3. Miešajte, kým omáčka nezhustne.

    Odporúčané použitie:

    • Ako dip ku grilovanému mäsu, najmä ku kuracine Satay
    • Ako šalátový dresing
    • Ako omáčka k ryži alebo rezancom

    Otázky a odpovede

    Je pasta vhodná pre vegetariánov?
    Áno, táto pasta je vyrobená prevažne z rastlinných zložiek a je vhodná pre vegetariánov.

    Ako dlho trvá otvorená pasta?
    Po otvorení spotrebujte do 2 týždňov a skladujte v chladničke.

    Obsahuje pasta alergény?
    Áno, pasta obsahuje arašidy. Nevhodné pre osoby s alergiou na orechy.

    Zhrnutie

    Pasta na arašidovú omáčku satay je neodmysliteľnou súčasťou indonézskej kuchyne. Vďaka svojej bohatej chuti a jednoduchej príprave umožňuje aj menej skúseným kuchárom vytvoriť autentické ázijské jedlo. Či už ju použijete ako dip k mäsu, alebo ako základ pre zložitejšie jedlá, táto pasta prinesie pravú chuť Indonézie priamo do vašej kuchyne.

    Návod na použitie

    4 porcie: koreninová pasta Arašidová omáčka, 110 ml vody (kokosové mlieko alebo mlieko), 1 lyžica cukru, 1 lyžica rastlinného oleja. Koreninovú pastu dajte do menšej panvice. Pridajte 110 ml vody alebo kokosového mlieka, lyžicu cukru a lyžicu oleja. Dobre premiešajte a za občasného miešania zahrievajte 5 minút. Podávajte teplé so špízmi Satay.

    Zloženie

    mleté arašidy 44%, cukor, sušené mlieko, šalotka, soľ, kajenské korenie, cesnak, citrónová tráva, separátor: kremelina, krevetový prášok, paprika, galangal

    Alergia

    kôrovce, mäkkýše, arašidy, mlieko

  • Asian Home Gourmet Pasta na Butter Chicken (India) 50g

    Asian Home Gourmet Pasta na Butter Chicken (India) 50g

    1.88

    Pasta na kuracie maslo (India)

    Všeobecné informácie

    Butter Chicken Paste je autentická indická zmes korenia určená na prípravu obľúbeného pokrmu Butter Chicken. Táto aromatická pasta obsahuje starostlivo vybranú zmes korenín a byliniek, ktorá dodáva jedlu charakteristickú chuť a vôňu. Je ideálny pre tých, ktorí si chcú rýchlo a jednoducho pripraviť autentické indické jedlo v pohodlí domova.

    Pôvod a história

    Kuracie maslo, známe aj ako Murgh Makhani, má svoj pôvod v 50. rokoch 20. storočia v Dillí. Legenda hovorí, že toto jedlo vzniklo v reštaurácii Moti Mahal ako spôsob, ako využiť zvyšky kuracieho mäsa. Kombinácia maslovej omáčky a kuracieho mäsa tandoori sa rýchlo stala populárnou a rozšírila sa po celej Indii aj v zahraničí.

    Zaujímavosti

    • Kuracie maslo je jedným z najobľúbenejších indických jedál na svete.
    • Tradičný recept obsahuje viac ako 20 rôznych ingrediencií.
    • Napriek názvu obsahuje autentický recept len malé množstvo masla.
    • V Indii sa často podáva s chlebom naan alebo ryžou basmati.

    Tipy na použitie

    Príprava kuracieho masla s použitím tejto pasty:

    1. Kúsky kurčaťa marinujte v jogurte a časti pasty 2-4 hodiny.
    2. Marinované kurča upečte na panvici alebo v rúre.
    3. Na inej panvici osmažte cibuľu, pridajte zvyšnú pastu a paradajkový pretlak.
    4. Pridajte opečené kuracie mäso a smotanu, varte, kým omáčka nezhustne.
    5. Podávajte s ryžou basmati alebo chlebom naan.

    Otázky a odpovede

    Je táto pasta vhodná pre vegetariánov?

    Áno, samotná pasta je vegetariánska. Môžete ho použiť na prípravu vegetariánskej verzie Butter Chicken s tofu alebo zeleninou.

    Ako dlho trvá otvorená pasta?

    Po otvorení skladujte v chladničke a spotrebujte do 2 týždňov.

    Je táto pasta horúca?

    Kuracie maslo je zvyčajne mierne pikantné jedlo. Táto pasta obsahuje vyvážené množstvo chilli, ale ostrosť si môžete upraviť podľa svojich preferencií.

    Zhrnutie

    Maslová kuracia pasta je skvelým nástrojom na prípravu autentických indických jedál. Vďaka nemu si ľahko pripravíte chutné kuracie mäso v pohodlí domova. Jeho všestrannosť umožňuje experimentovať s rôznymi prísadami vrátane vegetariánskych možností. S touto pastou prenesiete do svojej kuchyne kúsok Indie a potešíte svojich blízkych exotickým kulinárskym zážitkom.

    Návod na použitie

    4 porcie: Na panvici osmažte cibuľu na 3 PL masla (3 min.). Do maslového kuracieho mäsa pridajte 110 ml paradajkového pretlaku, 110 ml vody, 110 ml šľahačky/jogurtu a koreniacu pastu. Pridajte 450 g kuracieho mäsa a pod pokrievkou varte 20 minút. Ozdobte lyžicou jogurtu a koriandrom.

    Zloženie

    paradajkový pretlak, sójový olej, cibuľa, soľ, cukor, mletý koriander, červená paprika, cesnak, ocot, zázvor, bylinky a korenie, kajenské korenie, paprika, regulátor kyslosti: kyselina citrónová

    Alergia

    sója

  • Asian Home Gourmet Pasta na indickej Madras Curry (India) 50g

    Asian Home Gourmet Pasta na indickej Madras Curry (India) 50g

    1.88

    Pasta na indické kari Madras (India)

    Všeobecné informácie

    Kari pasta Indian Madras je autentická indická zmes korenia s intenzívnou chuťou a vôňou. Táto pasta je kľúčovou zložkou na prípravu tradičného juhoindického pokrmu Madras Curry. Vyznačuje sa výraznou pálivosťou a komplexnou chuťou, v ktorej sa spája štipľavosť chilli s aromatickým korením.

    Pôvod a história

    Madras Curry pochádza z juhoindického mesta Chennai (predtým známeho ako Madras). Vznikla počas britskej koloniálnej nadvlády v Indii ako reakcia na britský dopyt po korenených jedlách. Tradičný recept sa v priebehu storočí vyvíjal a dnes je madraské kari obľúbené po celom svete.

    Zaujímavosti

    • Madras Curry je jedno z najhorúcejších indických karí
    • Červená farba pasty pochádza z vysokého obsahu chilli papričiek
    • Pôvodný recept obsahuje až 15 rôznych druhov korenia
    • V Indii sa často pripravuje s kokosovým mliekom, aby sa zjemnila štipľavosť

    Tipy na použitie

    Madras Curry Paste je univerzálna prísada, ktorú možno použiť na mnoho spôsobov:

    • Klasické Madras Curry s kuracím mäsom, zeleninou a ryžou
    • Marinády na ochutenie mäsa alebo tofu
    • Pridávanie do polievok na zlepšenie chuti
    • Zmiešané s jogurtom ako dip na zeleninu alebo chlieb naan

    Otázky a odpovede

    Ako pálivá je Madras Curry pasta?

    Madras Curry pasta je veľmi pikantná. Na stupnici pikantnosti sa zvyčajne pohybuje medzi 7 a 8 bodmi z 10.

    Môžem pastu použiť aj na prípravu vegetariánskych jedál?

    Áno, pasta je vynikajúca na prípravu vegetariánskych a vegánskych jedál, napríklad s cícerom, zemiakmi alebo tofu.

    Ako dlho trvá otvorená pasta?

    Po otvorení vydrží pasta v chladničke až 3 mesiace, ak je správne uzavretá.

    Zhrnutie

    Pasta na indické Madras Curry je neodmysliteľnou súčasťou autentickej indickej kuchyne. Jeho intenzívna chuť a vôňa dodá vašim pokrmom exotický nádych juhoindickej kuchyne. Táto pasta vám pomôže vytvoriť nezabudnuteľné kulinárske zážitky, či už pripravujete tradičné kari alebo experimentujete s novými receptami.

    Návod na použitie

    4 porcie: pasta na korenie Madras Curry, 3 PL oleja, 1 veľká cibuľa, 350 g kuracieho mäsa, 2 mrkvy, 440 ml kokosového mlieka. Vo woku rozohrejte olej, pridajte indickú Madras Curry pastu a smažte 1 minútu. Pridajte kuracie mäso nakrájané na kúsky a mrkvu nakrájanú na plátky. Varte 3 minúty, potom pridajte kokosové mlieko a znovu priveďte do varu. Znížte teplotu a varte približne 30 minút.

    Zloženie

    sójový olej, šalotka, cesnak, soľ, chilli, horčica, senovka grécka, kurkuma, rasca, koriander

    Alergia

    sója, horčica

  • Asian Home Gourmet Pasta na japonské Curry (Japonsko) 50g

    Asian Home Gourmet Pasta na japonské Curry (Japonsko) 50g

    2.12

    Pasta na japonské karí (Japonsko)

    Všeobecné informácie

    Japonská kari pasta je kľúčovou zložkou na prípravu pravého japonského kari. Táto aromatická pasta obsahuje zmes korenín a ďalších prísad, ktoré spolu vytvárajú charakteristickú chuť a vôňu japonského kari. Je to praktický a rýchly spôsob prípravy tohto obľúbeného pokrmu v pohodlí domova.

    Pôvod a história

    Japonské kari má korene v období Meidži (1868-1912), keď ho do Japonska priniesli britskí námorníci. Postupom času Japonci prispôsobili pôvodné indické karí svojim chuťovým preferenciám a vytvorili tak jedinečné japonské karí. Kari pasta sa stala populárnou v polovici 20. storočia ako spôsob, ako zjednodušiť a urýchliť prípravu tohto pokrmu v domácnosti.

    Zaujímavosti

    • Japonské kari je menej pikantné ako jeho indický náprotivok
    • V Japonsku sa kari považuje za národné jedlo a je veľmi obľúbené medzi deťmi aj dospelými
    • Existuje mnoho regionálnych variácií japonského kari, z ktorých každá má svoje vlastné jedinečné ingrediencie
    • Niektoré značky karí pást ponúkajú rôzne stupne pálivosti, od jemnej až po veľmi pálivú

    Tipy na použitie

    Základný recept na japonské kari:

    1. Smažte mäso a zeleninu
    2. Pridajte vodu a nechajte ju zovrieť
    3. Vmiešajte kari pastu a varte, kým omáčka nezhustne
    4. Podávajte s ryžou

    Ďalšie možnosti použitia:

    • Pridávajte do polievok na zvýraznenie chuti
    • Používajte ako marinádu na mäso pred grilovaním
    • Zmiešajte s majonézou a vytvorte pikantný dip

    Otázky a odpovede

    Je pasta na japonské kari pikantná?

    Záleží na konkrétnej značke a variante, ale vo všeobecnosti je menej pikantná ako indické karí. Existujú však aj pikantné verzie pre milovníkov pikantných jedál.

    Ako dlho trvá otvorená pasta?

    Po otvorení vydrží pasta v chladničke až 3 mesiace, ak je správne uzavretá.

    Môžem pastu použiť na vegetariánske jedlo?

    Áno, pasta je skvelá aj na prípravu vegetariánskeho kari so zeleninou alebo tofu.

    Zhrnutie

    Pasta na japonské karí je neodmysliteľnou súčasťou japonskej kuchyne. Ponúka jednoduchý spôsob prípravy autentického japonského kari s bohatou chuťou a vôňou. Vďaka svojej všestrannosti a jednoduchému používaniu je ideálnou voľbou pre všetkých milovníkov ázijskej kuchyne, ktorí si chcú doma rýchlo a jednoducho pripraviť chutné jedlo.

    Návod na použitie

    Ingrediencie: korenie na japonské kari, 200 g mäsa, olej, 100 g cibule, 250 g zemiakov, 100 g mrkvy, 440 ml vody, 2 PL múky. Cibuľu s mäsom restujte 1 minútu, pridajte vodu, pastu, zeleninu a varte 15 minút. Zahustite múkou rozpustenou vo vode a varte 5 minút. Podávajte s ryžou.

    Zloženie

    olej, soľ, hnedý cukor, voda, zázvor, cesnak, med, červená paprika, kvasnicový extrakt, hydrolyzované rastlinné bielkoviny (sója, kukurica), čierne korenie, bylinky a korenie, rasca, koriander, kurkuma, kardamón, škorica, zvýrazňovač chuti: E635, regulátor kyslosti: E296

    Alergia

    sója

  • Asian Home Gourmet Pasta na kantonskú vyprážanú ryžu (Čína) 50g

    Asian Home Gourmet Pasta na kantonskú vyprážanú ryžu (Čína) 50g

    1.88

    Kantonská vyprážaná ryžová pasta (Čína)

    Všeobecné informácie

    Kantonská vyprážaná ryžová pasta je autentická čínska prísada, ktorá dodáva pokrmu výraznú chuť a vôňu. Táto tmavá, hustá omáčka je nevyhnutnou súčasťou prípravy tradičného kantonského pokrmu – vyprážanej ryže. Jeho intenzívna chuť umami pochádza z fermentovaných čiernych fazúľ, sójovej omáčky a ďalších korenín.

    Pôvod a história

    Kantonská vyprážaná ryža pochádza z provincie Guangdong v južnej Číne, známej aj ako Kanton. Táto pasta sa vyvinula ako spôsob rýchleho dochutenia zvyškov ryže a zeleniny. Jeho história siaha stovky rokov do minulosti a stal sa neoddeliteľnou súčasťou kantonskej kuchyne.

    Zaujímavosti

    • Každá rodina v Guangzhou má svoj vlastný recept na túto pastu.
    • V Hongkongu sa vyprážaná ryža s touto pastou považuje za národné jedlo.
    • Existuje mnoho variantov tejto pasty, niektoré obsahujú sušené krevety alebo huby shiitake.

    Tipy na použitie

    Pri príprave sa najčastejšie používa pasta na kantonskú vyprážanú ryžu:

    • Klasická vyprážaná ryža
    • Vyprážané rezance
    • Ako marináda na mäso
    • Ako príchuť do polievok a omáčok

    Aby ste dosiahli čo najlepšie výsledky, pridajte pastu až na konci varenia, aby si zachovala svoju plnú chuť a vôňu.

    Otázky a odpovede

    Je pasta veľmi slaná?

    Áno, pasta je dosť slaná, preto ju používajte striedmo a množstvo prispôsobte chuti.

    Ako dlho trvá otvorená pasta?

    Po otvorení vydrží v chladničke až 6 mesiacov, ak je dobre uzavretý.

    Môžem pastu použiť aj do vegetariánskych jedál?

    Áno, pasta je skvelá na ochutenie vegetariánskych jedál, najmä tofu a zeleniny.

    Zhrnutie

    Kantonská vyprážaná ryžová pasta je nepostrádateľnou zložkou pre milovníkov pravej čínskej kuchyne. S jej pomocou si môžete priamo v kuchyni ľahko pripraviť chutné jedlá s nádychom Orientu. Vďaka svojej všestrannosti a intenzívnej chuti sa stane nenahraditeľnou súčasťou vášho kuchárskeho repertoáru.

    Návod na použitie

    4 porcie: do woku s rozpáleným olejom pridajte cibuľu, krevety/šunku/slaninu a smažte 3 min. Do kantonskej ryže pridajte koreniacu pastu a smažte 2 minúty. Zmes posunieme na okraj, osmažíme 2 vajcia, pridáme 650 g uvarenej ryže, 100 g zeleniny a 2 min. prehrievame. Ozdobte čili a jarnou cibuľkou.

    Zloženie

    šalotka, sójový olej, sójová omáčka, voda, pšeničná múka, cukor, soľ, paradajkový pretlak, cesnak, cibuľa, tmavá sójová omáčka, korenie

    Alergia

    sója, pšenica

  • Asian Home Gourmet Pasta na polievku Kimchi 50g (Kórea)

    Asian Home Gourmet Pasta na polievku Kimchi 50g (Kórea)

    2.12

    Polievková pasta Kimchi (Kórea)

    Všeobecné informácie

    Pasta na polievku kimči je autentický kórejský výrobok, ktorý umožňuje rýchlu a jednoduchú prípravu tradičnej polievky kimči. Táto pasta obsahuje koncentrovanú zmes fermentovanej zeleniny a korenín, ktoré tvoria základ výraznej a korenistej chuti typickej pre kimči.

    Pôvod a história

    Kimči je tradičná kórejská fermentovaná potravina s viac ako 2000-ročnou históriou. Pôvodne sa kimči používalo na konzervovanie zeleniny cez zimu. Polievka kimči sa stala populárnou ako spôsob využitia prebytočného alebo prezretého kimči a postupne sa vyvinula do samostatného jedla obľúbeného počas celého roka.

    Zaujímavosti

    • Kimči sa považuje za kórejské národné jedlo.
    • Existuje viac ako 200 rôznych druhov kimči.
    • UNESCO zaradilo proces výroby kimči na zoznam nehmotného kultúrneho dedičstva.
    • Kimči je známe svojimi probiotickými vlastnosťami a považuje sa za zdravú potravinu.

    Tipy na použitie

    Polievková pasta kimči je univerzálna prísada, ktorú možno použiť na mnoho spôsobov:

    • Klasická polievka kimči: rozmiešajte pastu s vývarom, pridajte tofu a zelenú cibuľku.
    • Korenie na ryžu: Do uvarenej ryže vmiešajte trochu pasty, aby získala pikantnú chuť.
    • Marináda na mäso: Použite ako základ na marinovanie kuracieho alebo bravčového mäsa.
    • Dip: Zmiešajte s majonézou a vytvorte pikantný dip na zeleninu.

    Otázky a odpovede

    Je pasta do polievky Kimchi pikantná?

    Áno, táto pasta je zvyčajne stredne až veľmi horúca. Miera pikantnosti sa môže líšiť v závislosti od značky.

    Ako dlho trvá otvorená pasta?

    Po otvorení vydrží pasta v chladničke až 2 mesiace, ak je správne uzavretá.

    Je táto pasta vhodná pre vegetariánov?

    Väčšina polievok Kimchi obsahuje rybiu omáčku alebo krevetovú pastu. Ak hľadáte vegetariánsku verziu, vždy skontrolujte zloženie.

    Zhrnutie

    Polievková pasta kimči je základnou kórejskou ingredienciou, ktorá vám umožní rýchlo a jednoducho pripraviť pravú polievku kimči alebo obohatiť vaše jedlá o výraznú pikantnú chuť. Je to všestranný výrobok, ktorý do vašej kuchyne prináša kúsok kórejskej kulinárskej tradície a ponúka veľa možností na kreatívne varenie.

    Návod na použitie

    2-3 porcie: 500 ml vody, 150 g morských plodov alebo mäsa nakrájaného na pásiky (kuracie alebo hovädzie), 100 g čínskej kapusty alebo kvasenej kapusty (kimči), 1 malá cibuľa (nakrájaná na kúsky), malé lístky zelenej cibule na ozdobu. Priveďte vodu do varu, potom do nej vmiešajte korenie a pridajte nakrájanú cibuľu. Pridajte mäso a kapustu alebo kimči a priveďte späť do varu. Znížte teplotu a nakoniec varte asi 5 minút.

    Zloženie

    voda, červená paprika, soľ, cesnak, cukor, miso pasta, zázvor, rybia omáčka, ocot, sezamová pasta, krevetová pasta, sezamový olej, kimchi, aróma, farbivo: E160c, regulátor kyslosti: E330

    Alergia

    sezam, ryby, kôrovce

  • Asian Home Gourmet Pasta na polievku Miso 50g (Japonsko)

    Asian Home Gourmet Pasta na polievku Miso 50g (Japonsko)

    1.88

    Miso polievková pasta (Japonsko)

    Všeobecné informácie

    Miso pasta je tradičná japonská prísada, ktorá sa vyrába fermentáciou sójových bôbov, ryže alebo jačmeňa. Má hustú, pastovitú konzistenciu a výraznú slanú chuť. Táto pasta je neodmysliteľnou súčasťou japonskej kuchyne a používa sa najmä na prípravu polievky miso, ale má aj mnoho ďalších kulinárskych využití.

    Pôvod a história

    Miso má v japonskej kultúre tisícročnú históriu. Jeho pôvod siaha do 6. storočia nášho letopočtu, keď bol do Japonska privezený z Číny. Časom sa stala neoddeliteľnou súčasťou japonskej stravy a považovala sa za dôležitý zdroj bielkovín a minerálov. Tradičná výroba pasty miso zahŕňa dlhý proces fermentácie, ktorý môže trvať až niekoľko rokov.

    Zaujímavosti

    • Existuje viac ako 1000 druhov miso pasty s rôznymi príchuťami a farbami.
    • Miso je bohaté na probiotiká, ktoré podporujú zdravie čriev.
    • V Japonsku sa často hovorí, že konzumácia polievky miso každé ráno prináša šťastie a dlhú životnosť.
    • Miso pasta má prirodzene dlhú trvanlivosť vďaka vysokému obsahu soli a procesu fermentácie.

    Tipy na použitie

    1. Klasická polievka miso

    Miso pastu rozpustite v horúcej vode alebo vývare, pridajte tofu, riasy wakame a šalotku.

    2. Marinády na mäso a ryby

    Zmiešajte miso pastu s olejom, cukrom a saké a vytvorte chutnú marinádu.

    3. Dresingy a omáčky

    Miso používajte ako základ šalátových dresingov alebo omáčok k zelenine.

    4. Ochucovanie jedál

    Do dusených pokrmov, omáčok alebo zeleninových zmesí pridajte trochu miso pasty, aby ste zvýraznili chuť umami.

    Otázky a odpovede

    Je pasta miso vhodná pre vegetariánov a vegánov?

    Áno, väčšina miso pást sa vyrába len z rastlinných zložiek.

    Ako dlho vydrží otvorená miso pasta?

    Pri správnom skladovaní v chladničke môže otvorená miso pasta vydržať až niekoľko mesiacov.

    Môžem používať miso pastu pri varení pri vysokých teplotách?

    Miso pastu je lepšie pridať až ku koncu varenia, aby si zachovala probiotické vlastnosti a plnú chuť.

    Zhrnutie

    Miso pasta je všestranná a zdravá prísada, ktorá dodá jedlám autentickú japonskú chuť. Jeho bohatá história a kultúrny význam z neho robia zaujímavú voľbu na experimentovanie v kuchyni. S trochou kreativity môžete miso pastu použiť v širokej škále receptov, od tradičných japonských jedál až po modernú fusion kuchyňu.

    Návod na použitie

    4 porcie: 1 balenie pasty na ochutenie polievky Miso, 150 g tofu, 500 – 600 ml vody alebo kuracieho vývaru, jarná cibuľka na ozdobu. Sójovú pastu na miso zmiešajte s vodou. Za občasného miešania priveďte do varu. Pridáme tofu a varíme 1 min. Ozdobte jarnou cibuľkou.

    Zloženie

    miso pasta 60% (sója, ryža, soľ), sójová omáčka, voda, wakame (morské riasy), rybí prášok bonito

    Alergia

    sezam, ryby, kôrovce

  • Asian Home Gourmet Pasta na polievku Pho 50g (Vietnam)

    Asian Home Gourmet Pasta na polievku Pho 50g (Vietnam)

    1.88

    Cestoviny na polievku Pho (Vietnam)

    Všeobecné informácie

    Pasta na polievku Pho je autentický vietnamský výrobok, ktorý vám umožní pripraviť tradičnú vietnamskú polievku Pho v pohodlí domova. Táto pasta obsahuje starostlivo vybranú zmes korenín a byliniek, ktoré dodávajú polievke Pho jej charakteristickú chuť a vôňu.

    Pôvod a história

    Polievka Pho pochádza zo severného Vietnamu a jej história siaha do začiatku 20. storočia. Pôvodne sa považovalo za pouličné jedlo, ale časom sa stalo národným jedlom Vietnamu. Pasta na polievku Pho bola vyvinutá ako spôsob, ako uľahčiť prípravu tohto obľúbeného pokrmu v domácnostiach po celom svete.

    Zaujímavosti

    • Slovo „Pho“ sa vyslovuje „fuh“
    • Existuje mnoho regionálnych variácií polievky Pho
    • Tradične príprava Pho trvá niekoľko hodín, ale s touto pastou sa dá príprava výrazne urýchliť
    • Pho sa vo Vietname často konzumuje na raňajky

    Tipy na použitie

    Príprava polievky Pho pomocou pasty je jednoduchá:

    1. Rozpustite pastu v horúcej vode alebo vývare
    2. Pridáme rezance, mäso podľa vlastného výberu (najčastejšie hovädzie alebo kuracie) a zeleninu
    3. Varte niekoľko minút, kým rezance nezmäknú
    4. Podávajte s čerstvými bylinkami, klíčkami a limetkou

    Otázky a odpovede

    Je pasta na polievku Pho vhodná pre vegetariánov?

    Väčšina polievok Pho obsahuje výťažok z hovädzieho mäsa, preto nie sú vhodné pre vegetariánov. Existujú však aj vegetariánske možnosti, vždy si skontrolujte zloženie.

    Ako dlho trvá otvorená pasta?

    Po otvorení odporúčame pastu spotrebovať do 1-2 týždňov a skladovať ju v chladničke.

    Môžem pastu použiť aj na iné jedlá ako na polievku Pho?

    Áno, pasta sa môže používať ako ochucovadlo do rôznych ázijských jedál, napríklad do marinád alebo omáčok.

    Zhrnutie

    Pasta na polievku Pho je skvelý spôsob, ako si vychutnať autentickú chuť Vietnamu bez nutnosti dlhej prípravy. Je ideálna pre milovníkov ázijskej kuchyne, ktorí si chcú rýchlo a jednoducho pripraviť chutnú a výživnú polievku. S touto pastou môžete ľahko obohatiť svoju stravu o exotické chute a vône.

    Návod na použitie

    Do hrnca dajte vodu alebo vývar, pridajte pastu na ochutenie Pho a kúsky jednej cibule, priveďte do varu a varte 5 minút. Pridajte nakrájané hovädzie alebo kuracie mäso (250 g) a krátko povarte. Uvarené mäso vyberte. Uvarené rezance a mäso dajte na tanier, zalejte ich polievkou a ozdobte klíčkami fazule mungo, bazalkou, limetkou a chilli.

    Zloženie

    soľ, sójová omáčka, cukor, cibuľa, zázvor, cesnak, koriander, škorica, badyán, kvasnicový extrakt

    Alergia

    sója

  • Asian Home Gourmet Pasta na sečuanskej Kung Pao (Čína) 50g

    Asian Home Gourmet Pasta na sečuanskej Kung Pao (Čína) 50g

    1.88

    Pasta na sečuánske Kung Pao (Čína)

    Všeobecné informácie

    Sichuan Kung Pao pasta je kľúčovou zložkou na prípravu slávneho čínskeho jedla Kung Pao. Táto aromatická pasta v sebe spája intenzívnu chuť sečuánskeho korenia, chilli, cesnaku a ďalších korenín, ktoré dodávajú jedlu jeho charakteristickú pikantnú a dymovú chuť.

    Pôvod a história

    Kung Pao pochádza z provincie Sečuán v juhozápadnej Číne. Názov údajne pochádza od úradníka dynastie Čching, Dinga Bao-žena, ktorého čestný titul bol „Gong Bao“ (ochranca paláca). Recept sa postupne rozšíril po celej Číne a v súčasnosti je populárny po celom svete.

    Zaujímavosti

    • Tradičný recept obsahuje sečuánske korenie, ktoré spôsobuje charakteristické mravčenie na jazyku.
    • V každom regióne Číny existuje trochu iná verzia Kung Pao.
    • V USA sa Kung Pao dlho pripravovalo bez s‘-čchuanských korenín, pretože ich dovoz bol až do roku 2005 zakázaný.

    Tipy na použitie

    Pastu Kung Pao môžete použiť na mnoho spôsobov:

    • Klasické kuracie mäso Kung Pao s arašidmi a zeleninou
    • Vegetariánske tofu Kung Pao
    • Ako marináda na grilované mäso
    • Na ochutenie zeleninových zmesí alebo rezancových jedál

    Otázky a odpovede

    Je pasta Kung Pao veľmi horká?

    Stupeň pálivosti sa môže líšiť podľa značky, ale vo všeobecnosti je stredne až silne pálivý. Vždy odporúčame začať s menším množstvom a postupne pridávať viac podľa chuti.

    Ako dlho trvá otvorená pasta?

    Po otvorení vydrží pasta v chladničke až 3 mesiace, ak je dobre uzavretá.

    Môžem pastu použiť do vegetariánskych jedál?

    Áno, pasta je skvelá na ochutenie tofu, zeleniny alebo strukovín.

    Zhrnutie

    Pasta na sečuánske Kung Pao je neodmysliteľnou súčasťou čínskej kuchyne. S jej pomocou môžete ľahko pripraviť autentické čínske jedlá s výraznou chuťou a vôňou. Vďaka svojej všestrannosti sa dá použiť v mnohých receptoch a dodá vašim jedlám nový rozmer.

    Návod na použitie

    4 porcie: vo woku rozohrejte olej a 1 minútu na ňom smažte 350-450 g kuracieho mäsa obaleného vškrobe. Pridajte pastu s korením Kung Pao a smažte 2 minúty. Pridajte 1 polievkovú lyžicu čínskeho/portského/višňového vína, premiešajte. Nakoniec pridajte 60 g arašidov/kašu. Podávajte teplé s ryžou alebo čínskymi rezancami.

    Zloženie

    cukor, sójový olej, ocot, sušené chilli 8%, soľ, čierne korenie, cibuľa, sójová omáčka (sója, pšeničná múka, soľ, cukor, hydrolyzovaná sójová bielkovina), cesnak, farbivo E150c, regulátor kyslosti: kyselina citrónová

    Alergia

    sója, pšenica