Kuracie prsia s rezancami a zeleninové gyozas
s mrkvou, cibuľou a zelenými fazuľkami
Obľúbené rýchle vyprážanie je dokonalá metóda na vytvorenie chuti a rýchleho varenia! Táto Stir-Fry s rezancami z kuracích pŕs s chrumkavou zeleninovou gyoza kombinuje mangové chutney, bulgogi a sóju a vytvára lahodne lepkavú omáčku.
Čas prípravy: 30 minút
Čas varenia:15 minút
Náročnosť: Stredná
Značky :
Vhodné pre rodiny
• Vysoký obsah bielkovín
Alergény :
Vajcia
• Obilniny obsahujúce lepok
• Sója
• Siričitany
Vyššie uvedené množstvá sú len priemery.
Ingrediencie
porciované množstvo 2 osoby

390 gramov
Kuracie prsia nakrájané na kocky

1x Mrkva

2x Cibuľa

150 gramov – Zelené fazuľky

1x Limetka

3x Strúčik cesnaku

187,5 g
Hniezdo s vaječnými rezancami
( Obsahuje vajcia, obilniny obsahujúce lepok )

150 gramov – Bulgogi omáčka – ( Obsahuje sóju )

25 mililitrov – Sójová omáčka – ( Obsahuje obilniny obsahujúce lepok, sóju )

20 jednotiek
Zeleninové gyozy
( Obsahuje siričitany, obilniny obsahujúce lepok, sója Môže obsahovať kôrovce, vajcia, ryby, mlieko, mäkkýše, arašidy, sezam, zeler )
Krabice a prísady sú balené v zariadeniach, ktoré spracovávajú arašidy, orechy, sezam, ryby, kôrovce, mlieko, vajcia, horčicu, zeler, sóju, lepok a siričitany. Kvôli vojne na Ukrajine bolo potrebné v niektorých výrobkoch nahradiť slnečnicový olej repkovým olejom bez zmeny etikety. FSA odporúča, že alergické reakcie na repkový olej sú zriedkavé.
Pokyny

1
Vo veľkej panvici alebo vo woku zohrejte kvapku oleja na stredne vysokú teplotu.
Keď je horúca, pridajte na kocky nakrájané kuracie mäso a za stáleho miešania opečte zvonku dozlatista a prepečte 8-10 minút.
Po uvarení presuňte kurča do misky. DÔLEŽITÉ: Po manipulácii so surovým kuracím mäsom a jeho obalom si umyte ruky a vybavenie. Je uvarené, keď už v strede nie je ružové.

2
Medzitým nakrájajte mrkvu a potom pozdĺžne na polovicu (netreba šúpať). Nakrájajte po šírke na kúsky hrubé asi 1/2 cm.
Cibuľu nakrájajte na štvrtiny a ošúpte, potom oddeľte vrstvy. Zelenú fazuľku nakrájajte a potom nakrájajte na tretiny.
Limetku nakrájame na mesiačiky. Cesnak ošúpeme a nastrúhame (alebo použijeme lis na cesnak).

3
Posuňte (teraz prázdnu) panvicu späť na stredne vysokú teplotu a v prípade potreby ju pokvapkajte olejom (nie je potrebné čistiť).
Po zahriatí pridajte mrkvu, cibuľu a fazuľu a za stáleho miešania opekajte, kým nezmäknú, 6-7 minút.

4
Kým sa zelenina smaží, uvarte si plnú kanvicu.
Nalejte prevarenú vodu do stredného hrnca a priveďte späť do varu. Pridajte rezance a varte do mäkka, 4 minúty.
Po uvarení ich scedíme v sitku a podlejeme studenou vodou, aby sa nezlepili.
Medzitým zohrejte kvapku oleja v ďalšej veľkej panvici na stredne vysokej teplote.
Keď je horúca, pridajte gyozas a smažte dozlatista na dne, 2-3 minúty.
Keď je zlatistá, odstráňte ju z ohňa a do panvice pridajte 1 polievkovú lyžicu vody. Dajte späť na stredne nízky oheň a ihneď prikryte pokrievkou alebo fóliou. Varte, kým sa gyoza nerozpáli, 3-4 minúty. Odstráňte z ohňa.

5
Po zmäknutí vmiešajte cesnak do zeleniny a opečte, kým nebude voňavý, 1 min.
Pridajte omáčku bulgogi, sójovú omáčku a vodu na omáčku (množstvo nájdete v špajzi). Priveďte do varu, potom vmiešajte uvarené kuracie mäso a rezance.
Vmiešame, aby sa všetko obalilo v omáčke, za častého miešania, kým sa nerozpáli, 2-3 minúty.
Pridajte poriadne vytlačenú limetkovú šťavu a potom odstavte z ohňa. Pridajte trochu vody, ak je trochu suchá.

6
Keď budete pripravení, rozdeľte kuracie praženicu medzi vaše misky.
Navrch dajte zeleninové gyozy.
Podávajte so zvyšnými kúskami limetky.
Užite si to!