Krémové udon rezance s krevetami a cesnakovou omáčkou

Recept na kvalitne a chutné cestoviny udon s fajnovuckou cesnakovou omáčkou.

Lahodná miska krémových udon rezancov s krevetami a cesnakovou omáčkou. Jedlo sa podáva v keramickej miske, ozdobené sezamovými semienkami, zelenou cibuľkou,

Na prípravu budeme potrebovať tieto Ingrediencie:

  • 200 g udon rezancov
  • 200 g kreviet (očistené a olúpané)
  • 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 jarná cibuľka (nakrájaná)
  • 1 PL masla
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 1 ČL sezamového oleja
  • 100 ml smotany na varenie
  • 1 ČL škrobu (zemiakový alebo kukuričný) + 2 PL vody
  • Soľ, čierne korenie podľa chuti
  • Sezamové semienka a chilli vločky na posypanie

Postup ako spravne pripraviť cestovinky:

  1. Príprava udon rezancov:
    Rezance uvaríme podľa návodu (ak sú čerstvé, stačí ich spariť horúcou vodou).
  2. Príprava kreviet:
    Na panvici rozpálime maslo a opečieme krevety 1-2 minúty z každej strany, kým nezačnú ružovieť. Vyberieme ich z panvice.
  3. Cesnaková omáčka:
    Do tej istej panvice pridáme sezamový olej a orestujeme cesnak. Pridáme sójovú omáčku a smotanu. Necháme prehriať a zahustíme škrobovou vodou.
  4. Dokončenie:
    Pridáme uvarené udon rezance, krevety a premiešame, aby sa omáčka dobre obalila okolo rezancov. Dochutíme soľou a korením.
  5. Servírovanie:
    Podávame posypané sezamovými semienkami, jarnou cibuľkou a chilli vločkami.

Tento recept spája bohatú krémovú omáčku s jemnými udon rezancami a šťavnatými krevetami, čím vytvára dokonale vyvážené jedlo. Vďaka cesnaku, sójovej omáčke a sezamovému oleju má jedlo výraznú, no harmonickú chuť. Príprava je rýchla a jednoduchá, ideálna na chutný obed alebo večeru. Skombinuj ho s ľahkým šalátom alebo miso polievkou pre kompletný zážitok! 🍜🦐

Servírovať to môžte v krásnych japonských miskách 🙂

Želáme vám dobu chuť 🙂

Similar Posts