Krémové udon rezance s krevetami a cesnakovou omáčkou
Recept na kvalitne a chutné cestoviny udon s fajnovuckou cesnakovou omáčkou.
Lahodná miska krémových udon rezancov s krevetami a cesnakovou omáčkou. Jedlo sa podáva v keramickej miske, ozdobené sezamovými semienkami, zelenou cibuľkou,
Na prípravu budeme potrebovať tieto Ingrediencie:
- 200 g udon rezancov
- 200 g kreviet (očistené a olúpané)
- 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 1 jarná cibuľka (nakrájaná)
- 1 PL masla
- 1 PL sójovej omáčky
- 1 ČL sezamového oleja
- 100 ml smotany na varenie
- 1 ČL škrobu (zemiakový alebo kukuričný) + 2 PL vody
- Soľ, čierne korenie podľa chuti
- Sezamové semienka a chilli vločky na posypanie

Postup ako spravne pripraviť cestovinky:
- Príprava udon rezancov:
Rezance uvaríme podľa návodu (ak sú čerstvé, stačí ich spariť horúcou vodou). - Príprava kreviet:
Na panvici rozpálime maslo a opečieme krevety 1-2 minúty z každej strany, kým nezačnú ružovieť. Vyberieme ich z panvice. - Cesnaková omáčka:
Do tej istej panvice pridáme sezamový olej a orestujeme cesnak. Pridáme sójovú omáčku a smotanu. Necháme prehriať a zahustíme škrobovou vodou. - Dokončenie:
Pridáme uvarené udon rezance, krevety a premiešame, aby sa omáčka dobre obalila okolo rezancov. Dochutíme soľou a korením. - Servírovanie:
Podávame posypané sezamovými semienkami, jarnou cibuľkou a chilli vločkami.

Tento recept spája bohatú krémovú omáčku s jemnými udon rezancami a šťavnatými krevetami, čím vytvára dokonale vyvážené jedlo. Vďaka cesnaku, sójovej omáčke a sezamovému oleju má jedlo výraznú, no harmonickú chuť. Príprava je rýchla a jednoduchá, ideálna na chutný obed alebo večeru. Skombinuj ho s ľahkým šalátom alebo miso polievkou pre kompletný zážitok! 🍜🦐
Servírovať to môžte v krásnych japonských miskách 🙂

Želáme vám dobu chuť 🙂